I TO SE DOGAĐA

Što muškarce tjera da se odljube?

13.06.2012 u 10:01

Bionic
Reading

Muškarci puno manje pričaju o emocijama od žena, ali su skloni ljubav pokazivati djelima. Ipak, niti oni ne mogu preći preko nekih stvari, a ovo je osam najčešćih razloga zbog kojih se odljubljuju

Svaku vezu i odnos treba njegovati, a tako je i s ljubavnim životom. Zašto se najčešće muškarci odljubljuju i što ih dovodi do bježanja iz veze, otkrio je magazin eHarmony.

1. Obaveze
Svima se dogodi da veza spadne na razgovore o obavezama, od raspodjele kućanskih poslova, brige o djeci do plaćanja računa. Na kraju nemate drugih tema za razgovor niti nalazite vremena za njih. Da veza opstane, treba smoći snage i ne odrađivati vezu, već pronaći trenutke za male stvari i nježnosti te više zabave i ljubavi među partnerima.


2. Majčinstvo
Iako postoje muškarci koji mogu razdvojiti suprugu koja im je seksi i suprugu koja je majka, neki imaju problema s tim i preostane im samo druga opcija. Ako mislite da je vaš partner upravo takav, sam će morati poraditi na tome da shvati da ste i majka i supruga. Naravno, i na supruzi je da razmisli je li previše okupirana djecom, a zapostavila je romantičnu stranu braka. Ako se pokaže da trud oko supruga ne donosi plodove, razmislite o razgovoru sa stručnom osobom.

3. Loši korijeni iz prošlosti
Započeli ste vezu seksom za jednu noć, tješili jedno drugo zbog propalih veza i vrlo brzo skočili u zajednički život? Zapitajte se jeste li uopće bili spremni na takvo što i nije li partner tek shvatio da je otpočetka veza imala krivi start?

4. Odanost
Muškarci jako cijene odanost. Važno mu je da može sto posto biti siguran kako ćete ga uvijek podržavati, posebno kad se nađe u nekom teškom životnom trenutku. Radi se o tome da su svi ljudi jednako ranjivi te u vezi traže i sigurnost, mjesto gdje se mogu skloniti dok nevrijeme ne prođe. Ako se osjeća da niste povezani na toj razini, jedno bi lako moglo dignuti ruke od veze.

5. Kompatibilnost
Kad leptirići u trbuhu odlete nekom drugom sretnom paru i nestane prva zaljubljenost, kompatibilnost je jedan od krucijalnih uvjeta za stabilnu i čvrstu vezu. Ponekad dovršavate jedno drugome rečenice, nalazite zabavne teme za razgovor ili jednostavno ispunite želju koja nije ni izrečena. No uz naporan životni ritam, ta tanka nit je lomljiva i ako se nakon kriznog razdoblja ne vrati na stare staze, sve postaje teže i povlači češće razmirice.

6. Imate nedostižne planove
Rijetko koji muškarac može provesti život tako da mu je jedini cilj u životu udovoljavati jednoj ženi. Zaboravite na planove da će suprug raditi više, jer vi imate dugogodišnji plan s listom na kojoj se nalazi nova kuća, vikendica, jahta i bazen, a uz to vam je uvijek potrebna nova garderoba i ostali tretmani. U vezi nijedna strana ne želi biti rob nečijih navika ili snova iz djetinjstva.

7. Tražite li previše?
Puno bračnih savjetnika iz iskustva govori da brakovi dolaze u krizu kada žene konstantno traže da ih se obožava i uzdiže. Dodatni problem stvara se kad muškarac osjeća da suprugu ničim ne može zadiviti i svaki je trud uzaludan. Kad muškarac osjeti da može samo dati, a nikada ne primiti ništa zauzvrat, gubi interes za vezu.

8. Nosite loše vijesti
Ako ste vi osoba u vezi koja brine o obavezama, financijama ili kućanstvu, morat ćete dragom saopćiti loše vijesti kojih, nažalost, uvijek ima. Iako ovakve situacije nisu fer, jer su sva zaduženja i problemi u vezi zajednički, baš kao i lijepi trenuci, muškarci znaju podvinuti rep i pobjeći, jer se ne mogu nositi s tolikim opterećenjima.