KRALJEVSKA MODA

Što Kate Middleton treba naučiti o stilu od svoje modne dvojnice s danskog dvora

13.10.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Danska princeza Mary miljenica je modnog svijeta, a zahvaljujući svojim profinjenim modnim odabirima čak je nekoliko puta zbacila i omiljenu Kate Middleton koja je također stekla laskavu titulu modne ikone

U čemu je tajna stila ljupke brinete s danskog dvora?

Princezu Mary, rođenu Australku koja je s danskim princom Frederikom u braku od 2004. čak je slavni Karl Lagerfeld jednom prigodom nazvao starijom sestrom Kate Middleton u modnom smislu, dakako.

Lijepa princeza Mary voli nositi elegantne no vrlo ženstvene kreacije, a premda je njezin stil damski, nikad nije konzervativan ili dosadan što modni znalci znaju predbaciti Kate Middleton.

Princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stoga ne čudi da je čak dva puta osvojila prvo mjesto kao najbolje odjevena prema glasovima čitatelja britanskog magazina Hello, a prošle godine se našla na listi najbolje odjevenih žena magazina Vanity Faira.

  • +3
Danska princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo je danska princeza bila 'pionir' kombiniranja odjeće iz svima pristupačnih trgovina s onom prestižnih dizajnera, a među prvima je isfurala chic haljine-kapute koje danas jako voli i Kate Middleton, pokrenuvši pravu revoluciju. A sve to je radila gotovo 10-ak godina prije zgodne supruge princa Williama.

Zahvaljujući sjajnim kolaboracijama s dizajnericom i stilisticom Anjom Camillom Alajadi, princeza Mary posve opravdano zaslužuje titulu najbolje odjevene članice kraljevskih obitelji.

  • +11
Danska princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Outfiti princeze Mary uvijek su s vrlo puno ukusa, pa su je mnogi, kad se pojavila u stajlingu s potpisom Prade prilikom konferencije međunarodne organizacije WHO usporedili s Jackie Kennedy.   

Za razliku od princeze Kate, Mary ne izbjegava hlače koje odlično uklapa u svoje dnevne, elegantne outfite, a ne libi se ni modnih eksperimentiranja što se najbolje vidi u  pomaknutim krojevima, neobičnim uzorcima, zanimljivim detaljima... Njezinim bi se odvažnim modnim odabirima mogla inspirirati i sama Kate Middleton, kažu modni znalci.