ULIČNA MODA

Što još dodati u ormare ove jeseni

20.10.2011 u 11:17

Bionic
Reading

Dobra pletena vesta, hlače na faldice, bajkerske čizme… nekoliko jesenskih komada ipak morate, unatoč krizi, dodati svojim ormarima ove jeseni. Pogledajte ponude po dućanima ulične mode

Hlače koje se nameću kao trendi ove jeseni su široke i vunene ili beskompromisno uske, najčešće u obliku traperica. Naravno, faldice na bokovima i mrkva-kroj upadljivih boja hlača u ponudi drže svi lanci ulične mode, od Zare, H&M-a, Manga, do Xnationa. Izopćene ove godine nisu ni trapezice s visokim strukom, što će reći – za svačiji ukus ponešto. Čak i za rokerice i disco dive, posegnu li za metalik srebrnim hlačama iz Zare ili od umjetne kože u New Yorkeru. Zmijski uzorak poželjan je!

Pletiva - puloveri, tunike i pletene suknje ili vunene haljine velik su hit jeseni. Puloveri su od glatke vune ili mohera, kratki, ali nešto širi i širih rukava stisnutih oko ručnog zgloba, baš kako se to nosilo u šezdesetima. Čista čednost koja pristaje uz hlače, suknje, i stil školarki u minicama na faldice. Xnation nudi odlične duge vunene suknje, a Benetton kratke pletene u bež i sivoj boji. Zanimljive su i vunene haljine poput tunika-dolčevita, kratkih rukava. Suknje su tik do koljena, A-kroja ili tzv. pencil.

Veste
su poduže, široke i na vezanje u struku, najčešće od teške, ali podatne vune. Više ih ne pripisujemo damama za uživancije na selu, već se u njima ponosno odlazi i na fensi okupljališta. Svi lanci ulične mode imaju ih ponudi.

H&M

Hit čizme su poluvisoke, bajkerski stil je trend. Nosi se i puna peta, resice, te i dalje zakovice i lanci. Peta je niska, glomazna, ili srednje visoka i ravna. Sve se češće pojavljuju čizmice s metalik zlatnom potpeticom. Ako pak volite visoke čizme, jednostavnim inačicama u crnoj ili boji devine dlake sve vrvi, od onih ravnih potplata do najviših stiletto seksi čizmica. U čizmama preko koljena nećete biti trendi kao prošle godine!

Modni dodaci vrlo su nametljivi, od novčanika od konjske dlake, preko torbi, do vunenih šalova i kapica. Torbe su poveće, trendi je kombinacija vune i kože. Takva siva u Dieselu primjerice košta 2640 kuna, dok smeđa od umjetne kože i konjske dlake u Xnationu stoji 799 kuna. H&M primjerice nudi i hit old school torbe, Zara jednostavne u nekoj od trendi boja poput snažne zelene.

Kapice su male, okrugle, jednostavno pletene, a šalovi teški i dugi. Cijev-šalovi još su u ponudi, a šubare su ove ove godine must have. Nose se i otkačeni dodaci poput malih naušnica u boji, tregeri, rajf u kosi, štucne, vunene čarape preko koljena… Životinjski uzorak krasi i odjevne predmete i modne dodatke.