PONUDA U TRGOVINAMA

Što je sve potrebno za najbolju šalicu kave

31.01.2013 u 10:08

Bionic
Reading

Kava je vaš omiljeni napitak kojim započinjete svaki novi dan? Volite je kuhati u džezvi ili imate aparat? Pogledajte ponudu u našim trgovinama, što vam to može uljepšati omiljeni ritual i naučite kako se kuha prava turska kava

Aparati za kavu brzo su i jednostavno rješenje i možemo dobiti kavu kao da smo u kafiću, ovisno o tome koliko dobar aparat imamo.

Od kućnih varijanti, primjerice, možete odabrati aparat s filtrom koji se u Emmezeti može kupiti za već od 200 kuna. Skuplji i profesionalniji aparati ponekad koštaju više od tisuću kuna, a najveći ljubitelji kave spremni su izdvojiti toliki novac.

Ako niste ljubitelji aparata za kavu, već svoj omiljeni napitak za razbuđivanje volite spravljati u džezvi, barist Christian Cviljak na jednoj je radionici objasnio kako se pravilno kuha turska kava.

Objasnio nam je kako se kava kuha se u hladnoj vodi, suprotno uvriježenom mišljenju da se umiješa u proključalu vodu, jer je zbog toga gorka.

Dakle, stavite vodu u džezvu i na štednjak, pa odmah ubacite kavu i pustite da se zajedno zagrijavaju. Kada kava potone možete je malo promiješati, a gotova je čim se na vrhu počne stvarati pjena i kava se podigne. Također je dodao da se svi dodaci poput šećera ili mlijeka moraju staviti nakon što je kava kuhana.

Ako vam je kava ukusnija s pjenicom od mlijeka to lako možete složiti mutilicom koja se može pronaći u svim trgovinama koje drže opremu i sitnice za kuhinju i dom. Kika, primjerice, nudi mutilicu za mlijeko po cijeni od 219 kuna.

Za kavu postoji još nekoliko zgodnih sitnica za serviranje koje su ujedno i zgodni pokloni. Možete odabrati pladnjeve, setove zgodnih šalica, termos boce ili šalice za van kao što to nude kafići. No, one za svakodnevnu upotrebu nisu papirnate, već od trajnih i perivih materijala. Jedna takva simpatična šalica u više boja može se kupiti i u dućanu Home Sweet Home po cijeni od 139 kuna.