OD CIPELA DO DRVENE NOGE

Što hotelski gosti najčešće zaboravljaju u sobama?

03.02.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Gosti u hotelskim sobama najčešće zaboravljaju punjače za mobitel, donje rublje, nakit, čarape i cipele, ali nađe se tu i bizarnih predmeta poput drvene noge, kostima Dartha Vadera i živih ljudi

Kad su čistačice otvorile vrata sobe u jednom australskom hotelu s četiri zvjezdice, nisu bile pripremljene za ono što ih je čekalo na podu ispod gomile ručnika. Radilo se o čovjeku, srećom živom, koji je spavao snom pravednika nakon pijančevanja. Osoblje ga je uspjelo probuditi i pomoći da mu da se sabere i ode u grad.

Kad je direktor hotela nazvao goste koji su bili prijavljeni u toj sobi, oni su mu rekli: 'Žao nam je zbog toga, bio je to naš prijatelj koji je svratio na piće. U jednom je trenutku nestao i sami smo potpuno zaboravili na njega. Pretpostavili smo da je otišao kući.'

Osoblje hotela potvrdilo je da gosti zaboravljaju koješta kad odlaze iz hotela, a ponekad se radi o zbilja čudnim predmetima, uključujući drvenu nogu.

'To je zaista istina, čistačica ju je pronašla u sobi. Da smo imali osobu s jednom nogom, pretpostavljam da bi onda ta osoba primijetila da joj nedostaje drvena noga. No to je prava misterija. Nikad nismo saznali cijelu priču. Možda se radilo o nekom kazališnom rekvizitu. Netko se kasnije pojavio i pokupio je u ime gosta', rekao je Gaynor Reid, glasnogovornik Accor Asia Pacifica, koji je proveo istraživanje o stvarima koje gosti zaboravljaju u hotelima u ime hotelskog lanca Novotel.

No zaboravljena drvena noga nije ništa u usporedbi s muškarcem kojeg su prijatelji zaboravili u ormaru. Glasnogovornik Reid kaže da stvari koje australski gosti zaboravljaju u hotelima potvrđuje teoriju da ljudi odlaze u hotele da bi se zabavili i zaboravili na svakodnevicu.

Tako, naprimjer, kostim Dartha Vadera, kanta s pijeskom i plišani medvjedići koji su pronađeni u sobi lanca Novotel u kojoj nisu odsjela djeca već odrasle osobe definitivno potvrđuje njegovu teoriju. Dodamo li tom popisu u istoj sobi pronađene lisice, kostim majmuna, lažne dlake na prsima, bič i seksi kožnu odjeću, jasno je o čemu se radi.

No kad su u pitanju najčešće zaboravljene stvari, radi se o predmetima koje svakodnevno koristimo i koji ne spadaju u kategoriju bizarnog.

Muški gosti, pokazalo se, najčešće zaboravljaju punjače mobitela, čarape i donje rublje, dok žene za osobom obično ostavljaju cipele, punjače za mobitele i kozmetičke proizvode. Hotelski menadžeri tvrde da čuvaju na desetke zaboravljenih punjača za koje nikad nitko ne pita.

No gosti zaboravljaju i druge stvari, poput umjetnih zubi, kontaktnih leća i umetke za kosu, no kad ih se kontaktira, obično tvrde da to nije njihovo.

Nije neobično ni da gosti zaboravljaju gotovinu, a David Perry, zamjenik direktora hotela Windsor u Melbourneu, rekao je da je jednom prilikom bračni par ostavio više od 5000 dolara u sefu u hotelskoj sobi. 'Gosti su bili na putu prema zračnoj luci kad smo kontaktirali s njima. Mora se priznati da je poštenje hotelskog osoblja zaista inspirativno', rekao je Perry i dodao da osoblje gotovo svakodnevno pronalazi izgubljene predmete.

Najčešće se, kaže, osim punjača i donjeg rublja, pronalazi nakit. Hoteli stoga savjetuju gostima da dobro povjere svoje sobe prije nego što ih napuste, ali to je očito lakše reći nego učiniti.