DIZAJNERSKE VIZIJE

Sportske i ženstvene krpice preplavile njujorški Tjedan mode

13.09.2016 u 15:26

  • +70

NYFW: DKNY; Oscar de la Renta, Proenza Schouler i Carolina Hererra

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Na aktualnom njujorškom Tjednu mode priliku da svijetu predstave nove kolekcije za proljeće-ljeto iskoristila su velika dizajnerska imena poput Caroline Herrere, modnog dvojca Proenza Schouler, brenda DKNY i Oscara De La Rente

Obilježavajući 35. godišnjicu svog brenda, Carolina Herrera osigurala je to da njezina sofisticirana estetika odzvanja u novoj kolekciji za proljeće-ljeto. Ljepota njezina dizajna leži u nepredvidljivosti, unatoč standardnim težnjama za stvaranjem mekih ženskih silueta.

U najnovijoj kolekciji Hererra se pozabavila kreiranjem komada od tila, brokata, pa čak i trapera. Komad koji se posebno istaknuo u kolekciji predstavljanoj na aktualnom njujorškom Tjednu mode svakako je crna haljina bez naramenica nošena preko košulje od šifona, a haljina nalik zgužvanoj foliji od brokata stegnuta remenom oko struka djelovala je i više nego futuristički.

Dvojac Jack McCollough i Lazaro Hemandez, koji stoji iza brenda Proenza Schouler, svijetu je predstavio još jednu solidnu kolekciju. Ovaj dvojac povećao je svoju tehničku stručnost igrajući se naborima, trodimenzionalnim omjerima i odvažnim kombinacijama boja. Porubi stvorenih komada djelovali su sirovo i asimetrično, a zaradili su gromoglasan pljesak na kraju revije.

Za razliku od spomenutih brendova, DKNY na čelu s dizajnerskim dvojcem Dao-Yi Chowom i Maxwellom Osborneom isporučio je kolekciju u sportskom duhu sačinjenu od komada poput slojevite, prozirne odjeće i biciklističkih hlačica. Estetiku sportskih 80-ih ovaj dvojac naglasio je poslavši modele u dvodijelnim trikoima koji su savršeno pratili liniju tijela. I dok su prošle sezone predstavili predimenzionirane torbice oko pasa, kao i komade predimenzioniranih dugih rukava, sada su pokazali tenisice koje sežu iznad koljena kao it obuću u bliskoj budućnosti.

#DKNYSS17 crew with Creative Directors @maxwellosborne @alldaydaoyi

Fotografiju objavljuje DKNY (@dkny)


Za razliku od sportske estetike za proljeće-ljeto brenda DKNY, Oscar de la Renta pod kreativnom palicom Petera Coppinga stvorio je još jednu u nizu ženstvenih kolekcija s mnoštvom haljina u bijeloj, crvenoj i crnoj boji. Osim trima bojama, Copping se poigrao detaljima poput remenja, resica i volana.