DEBITANTSKA REVIJA

Sportska romantika i suvremena ženstvenost nove Diorove kolekcije

03.10.2016 u 12:49

  • +29

Dior revija

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Očekivanja oko debitantske revije Marije Grazije Chiuri, prve žene u ulozi kreativne direktorice modne kuće Dior, u potpunosti su opravdana

Chiuri je kao modna profesionalka dugogodišnje iskustvo stečeno u modnoj kući Valentino sada pokazala u ulozi kreativne direktorice modne kuće Dior. U novoj kolekciji  ready to wear za sezonu proljeće/ljeto predstavila je viziju suvremene ženstvenosti kreiravši jednostavne i praktične komade u sportskom duhu, usmjerene prema novoj Diorovoj klijenteli.

Revija je otvorena bijelom jaknom nalik mačevalačkoj i golferskim hlačama kojima su ispunjena modno-romantičarska očekivanja publike. Prošiveni optički kompleti s ugrađenim halterima s novom linijom tenisica i čizama do koljena ukrašenim izvezenim pčelama dominirali su novom kolekcijom.

Iako je Chiuri na pistu lansirala predmete koji se izgledom kose s njezinom modnom estetikom, nova kolekcija istovremeno je sadržavala neke specifične upravo za nju: čipkaste bluze, izvezene haljine i suknje od tila samo su neki od predstavljenih komada koji neodoljivo podsjećaju na njezine kreacije iz modne kuće Valentino.