KORISNI SAVJETI

Spas u zadnji čas: Modni trikovi koje treba znati svaka žena

14.01.2018 u 18:35

Bionic
Reading

Ponekad detalji mogu učiniti ogromnu razliku, pa tako primjerice pogrešan nakit ili neodgovarajuće cipele mogu u potpunosti pokvariti cjelokupan stajling oko kojeg ste se toliko trudili. Jednako tako, pomno odabran ili improviziran modni detalj može spasiti dan. Sitnice zbilja čine čuda, a mi smo odlučili izdvojiti pet korisnih trikova koji će pomoći svakoj dami u stilskoj nevolji

1. Trik sa zatvaračem

Ako vam se zaglavi zatvarač, a već kasnite na posao i proklinjete dan kad ste odlučili odjenuti baš tu haljinu, bez brige, nema mjesta panici. Krutim sapunom namočite mjesto na kojem se zatvarač zaglavio (iznutra i izvana). Sapun će učiniti to da zatvarač nastavi kliziti kao da se ništa nije dogodilo. Ovaj trik mogao bi vas spasiti mnogo muka i neugodnosti u budućnosti.

2. Reciklirajte stare satenske vrpce

Kad god otvorite poklon ili u šopingu dobijete vrećicu sa satenskom vrpcom, spremite ju 'za crne dane'. Njome se možete poslužiti za izrađivanje nakita poput elegantnog chokera ili broša u obliku mašne, možete ih vezati oko struka ili ih ušiti na obične crne balerinke i vezati ih oko gležnjeva po uzoru na popularni model brenda Miu Miu.

3. Cipele na petu neka postanu vaš prioritet

Umjesto ravne obuće, radije birajte cipele na petu koje će vizualno izdužiti noge i učiniti vas višima i mršavijima. Nikad ne podcjenjujte kvalitetan par štikli koje imaju moć u tren oka transformirati stajling iz dnevnog u večernji. Ako vam je problem biti cijeli dan u štiklama, uvijek držite jedan par u automobilu ili u torbi kako biste nakon radnog dana uvijek bili spremni za odlazak na piće.

  • +97
Cipele koje će podignuti i najdosadniji stajling Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

4. Začinite sako remenom

All the pastels @hegeaurelie #pink #nyfw @vogueparis

Objavu dijeli Sandra Semburg (@sandrasemburg)

Slično kao što satenskom vrpcom, maramom ili torbicom možete istaknuti struk, to vrijedi i za remen. Najnoviji trend za kojim su se pomamile slavne trendseterice je remen na sako. Začinite li svoje poslovno odijelo fora remenom i odgovarajućim parom štikli, izgledat ćete formalno i chic u jednom, a najbolje od svega je to što ovaj look prolazi za gotovo sve dnevne i večernje prilike.

5. Birajte manje torbe

Unazad nekoliko sezona sve veći hit su male torbe. Umjesto onih praktičnih većih, koje većina nas preferira nositi preko dana jer u njih možemo potrpati sve što nam treba i ne treba, radije birajte manje torbe koje biste inače nosili za večernji izlazak. Umjesto klasičnih pravokutnih clutch modela, isprobajte one neobičnih oblika i kombinacija materijala koje će podignuti svaki vaš stajling.

  • +126
Dizajnerske torbe snižene više od 50 posto Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije