ODLIČNA IDEJA

Sočno pile ispečeno na limenci piva

20.05.2014 u 07:23

Bionic
Reading

Chef nad chefovima Rudolph Van Veen posjetio je Zagreb, oduševio ga je paški sir, a svima je predstavio i jedno odlično jelo - pečeno pile na limenci od piva

Između mnogobrojnih jela koje rade njegove vješte ruke, Rudolph je u Zagrebu odlučio predstaviti pile pečeno na limenci piva. Kako sam kaže, to je vrlo jednostavno jelo i ističe da sve možete pripremiti prije pa staviti u pećnicu prije no što stignu gosti.

Potrebna oprema:

1 daska za rezanje
1 pećnica zagrijana na 180°C
1 vatrostalna posuda
2 kuharska noža
kuhinjski konac



Sastojci:

1 pile
1 žlica kajenskih začina
sol i papar
1 limenka piva
500 g krumpira
200 g gljiva
1 zelena paprika
4 zrele rajčice
1 luk
ekstra djevičansko maslinovo ulje (Zvijezda)
1 limun

Priprema
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Začiniti piletinu kajenskim začinima. Otvoriti limenku piva i izliti trećinu da ne eksplodira prilikom pečenja. Napuniti piletinu limenkom piva te položiti pile na krumpir i povrće. Peći između 50 do 60 minuta.