RECEPT ZA SLADOKUSCE

Sočni brownies koji se topi u ustima

29.01.2013 u 09:13

Bionic
Reading

Ljubitelji čokolade sigurno će htjeti isprobati ovaj recept za kolač koji se jednostavno topi u ustima, popularni brownies, čiji je sastojak i sol

Na prvu se možda čini čudnim da se sočne čokoladne kocke posipaju krupnom solju, ali slano-slatke kombinacije mogu biti pravo iznenađenje. Blogerica Jilly na svom je blogu podijelila ovaj recept, a ističe da je sol stavljena na izbor te na kraju od ovoga recepta možete dobiti čokoladni kolač (brownie) koji se topi u ustima.

Sol nije obavezna u receptu
Sastojci:

- 150 grama tamne čokolade, nasjeckane na komadiće
- 1/2 šalice maslaca, izrezanog u komadiće
- 3 žlice kakao praha
- 1 šalica šećera
- 1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije
- 3 velika jaja
- 3/4 šalice brašna
- 1/4 žličice soli
- krupna morska sol za ukrašavanje

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih, a tepsiju srednje veličine namažite maslacem, uljem ili sprejem za pečenje te stavite preko papir za pečenje.

Čokoladu i maslac možete rastopiti u mikrovalnoj pećnici, a ako se bojite da će zagorjeti, poslužite se provjerenom metodom topljenja na pari. Kada se sve otopi, umiješajte kakao i šećer, dodajte jaja i vaniliju te na kraju umiješajte brašno sa solju dok sve ne postane kompaktna masa.

Smjesu ulijte u posudu i pecite deset minuta, izvadite iz pećnice i pospite krupnom solju. Zatim sve zajedno pecite još jedno desetak minuta dok kolač ne bude pečen. Važno je da kolač ne prepečete, jer će biti suh. Poslužite nakon što se ohladi.