NEKI NOVI ZAČIN

Sočna piletina iz pećnice kakvu valja isprobati

28.05.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Piletina na sve načine najprikladnija je mesna hrana za proljetne dane, a naša čitateljica Zora Matika iz Žminja poslala nam je recept koji zvuči dovoljno jednostavno i dovoljno primamljivo za kušanje

Sastojci:

2 batka sa zabatkom

maslinovo ulje
češnjak
sol
papar
Vegeta
senf
med
peršin
krumpir

Način pripreme:

U posudu za pečenje premazanu maslinovim uljem staviti piletinu začinjenu solju, paprom i Vegetom. Dodati krumpir narezan na kockice. U posebnoj posudici izmiješati usitnjeni češnjak, peršin, med i senf. Ovom mješavinom premazati piletinu i staviti peći na oko 180˙stupnjeva. Piletina bude mekana i sočna. Dobar tek.


Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala