U DUHU 80-IH

Složila savršen styling i upropastila ga frizurom

16.02.2016 u 14:18

Bionic
Reading

Talentirana pjevačica i glumica Zendaya Coleman potrudila se ostati primijećena na dodjeli Grammyja zahvaljujući neobičnom odabiru frizure – omraženoj fudbalerki

Mlada i talentirana Zendaya poznata je po svojim zanimljivim modnim odabirima i stilu kojim briljira u svečanim prilikama. Ni ovaj put nije razočarala odabravši crno odijelo Dsquared2, upotpunjeno dobrim make-upom za koji je sama zaslužna. Ipak, dobar modni odabir i odgovarajući make-up pao je vodu jednim pogledom na frizuru.

Zendaya, koja je nedavno svoju dugu kosu ošišala stvorivši takozvanu talijanku popularnu 90-ih, ovaj put obogatila ju je dužim pramenovima smještenim na potiljku. Na taj način Zendaya je od talijanke stvorila omraženu fudbalerku, frizuru koja je svoju vladavinu zapečatila 80-ih godina.

Iako se odabir crnog smokinga pokazao dobitnom kombinacijom, neobičnom frizurom Zendaya je modnu javnost ostavila podijeljenom.

U ulozi zaštitnog lica američkog kozmetičkog diva CoverGirl Zendaya je za veliki događaj kao što je dodjela nagrada Grammy sama osmislila i stvorila make-up.

S obzirom na to da je velik fan sjenila, Zendaya je i ovaj put pomoću njega naglasila kestenjastosmeđe oči uz dodatak crnog tuša i maskare. Nude nijanse sjenila, podloge i roskastog rumenila istakla je ružom boje karamele.