3 milijuna pratitelja

Slavni TikTok chef tajnog identiteta je - Hrvat! 'Svakodnevno mi prijete smrću'

15.09.2023 u 20:46

Bionic
Reading

S tri milijuna pratitelja, Chef Reactions je najpopularniji recenzent recepata, a od otvaranja profila do zarade uslijed koje je mogao dati otkaz trebalo mu je manje od godine dana

U vremenu kada svatko može postati svjetski poznata zvijezda uz tek jedan viralan video na TikToku, ne čudi što je sve veći broj onih koji svoj put do slave probijaju i tako što - kuhaju nejestive recepte.

Naime, danas možemo pronaći niz profila koji predstavljanjem odbojnih jela (kao što su večere od samljevenih i skuhanih smokija i kečapa...), pokušavaju privući pozornost kroz dobivanje brojnih komentara, reakcija i dijeljenja.

U tome su nerijetko vrlo uspješni jer (iz nekog razloga) takav sadržaj odlično prolazi, no tu su i oni koji ih jedva dočekaju iskritizirati i ponuditi svoj stručni sud. Tako je nastala posve nova grana 'tiktokera' - kritičara recepata.

@chefreactions #duet with @balkandad 🇭🇷 🇷🇸 🇧🇦 🇲🇪 🇦🇱 🇲🇰 #chef #chefreactions #fypシ ♬ original sound - balkandad

Uvjerljivo najpopularniji među njima je Chef Reactions, 'tiktoker' nepoznatog identiteta. Sve do sada, kad je u jednom videu otkrio da je - Hrvat!

Iako se njegovo ime ne zna, u videu u kojem komentira izradu sarme ističe kako je upravo tako i on kuhao sa svojom bakom te da osoba koja priprema jelo govori srpski, dok on otkriva kako je njegov materinji jezik hrvatski.

Uz to, na njegovom X profilu postoji i video u kojem donosi kavu baki, ističući kako ona govori samo hrvatski te si prevodi engleske komentare kako bi znala što pišu o njenom danas svjetski poznatom unuku.

Pa, tko je Chef Reactions? Usprkos tome da ima preko 3 milijuna pratitelja, jedina (novootkrivena) informacija jest upravo ova o njegovom podrijetlu pa je njegovo ime i dalje tajna.

Razlog?

'Svaki dan dobivam prijetnje smrću. Branim intimu svoje obitelji i moram paziti na svoju 88-godišnju baku', objasnio je jednom, napomenuvši kako ih izazivaju njegovi britki komentari u kojima nikoga ne štedi.

Ističe kako je 20 godina proveo u kuhinji kao vrhunski chef sa, za ovu branšu, uobičajeno vrlo zahtjevnim radnim vremenom te da ovo niti ne shvaća kao ozbiljan posao.

Naime, 40-godišnjak je profil pokrenuo tek u svibnju 2022. godine te za manje od godine dana dao otkaz jer su mu se nudile unosne suradnje putem TikToka, partnerskih ugovora i Patreona. Uz to je ove godine bio nominiran za Streamy Awards, nagradu za izvrsnost u online videu.

Kaže kako se na otvaranje profila odlučio nakon što je jedna njegova kolegica objavila video koji je postao viralan.

'Bio je to najgluplji video koji sam vidio u životu. Pomislio sam, ako može ona, mogu i ja.'

Hrvata mnogi danas optužuju da je kriv za rast profila koji prezentiraju odbojna jela, s nadom da će ih upravo on recenzirati, dok je istovremeno zaslužan i za nastanak jedne sasvim nove branše - profesionalnih online recenzenata recepata!