ZVJEZDANI CRVENI TEPIH

Slavne ljepotice oduševile modnim odabirima

04.01.2016 u 17:31

  • +8

Palm Springs International Film Festival

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Holivudske ljepotice brzo su se oporavile od novogodišnjih tuluma i u novu godinu ušle u najboljim izdanjima već na dodjeli nagrada na filmskom festivalu u Palm Springsu

Zahuktava se sezona filmskih nagrada, a idućih tjedana svjedočit ćemo brojnim zanimljivim modnim izdanjima na crvenim tepisima koji će poslužiti kao uvertira u dodjelu najprestižnije filmske nagrade Oscar.

Dodjela nagrada na Palm Springs International Film Festu i ove godine privukla je brojna imena iz svijeta šoubiza, a na crvenom tepihu tom su prigodom zablistale veteranke Helen Mirren, Kate Winslet, uvijek senzacionalna Cate Blanchett, Rooney Mara i filmska zvijezda u usponu o kojoj ćemo još puno čitati, lijepa Dankinja Alicia Vikander.

Glumica koja se u protekloj godini pojavila u čak osam holivudskih filmova, a nominirana je za dva Zlatna globusa (za glavnu ulogu u filmu 'Dankinja' i za sporednu za film 'Ex-Machina') i smiješi joj se nominacija za Oscara ('Dankinja'), u Palm Springsu odnijela je nagradu za zvijezdu u usponuRising Star. Na festivalu se pojavila u ženstvenoj roza haljinici s volanima i crnim točkicama modne kuće Erdem, uz koju je obula sandale u nude boji, a nepretenciozan look upotpunila je ležernom frizurom.

27-godišnja Dankinja nježne ljepote i ovaj je put bila jedna od bolje odjevenih, a ugledni Vanity Fair prije nekoliko mjeseci proglasio ju je najbolje odjevenom glumicom. Modni svijet oduševljen je talentiranom glumicom i njezinim modnim odabirima. Zaštitno je lice modne kuće Louis Vuitton, a nedavno je krasila i naslovnicu Voguea.

'Njezin stil je tipično europski, bezvremenski i opušten', kaže stilistica Victoria Sekrier, a lijepa glumica postala joj je prva celebrity klijentica prije godinu dana.

No Vikander nije bila jedina koja je zasjala na festivalu u Palm Springsu. Cate Blanchett je, kao i obično, izgledala sjajno odabravši dugu svijetloplavu haljinu s rukavima i ukrasom na grudima, koju potpisuje Marc Jacobs. Amber Heard odlučila se za glamuroznu crnu čipkastu večernju haljinu s podstavom u bež boji talijanskog modnog dvojca Dolce & Gabbana.

Pripijena crna haljina bez rukava s potpisom Rolanda Moureta bila je odabir Kate Winslet dok se za malu crnu Lanvinovu haljinu s diskretnim detaljima od nježne čipke odlučila Rooney Mara. Safirnoplave nijanse odabrala je Helen Mirren zablistavši u dugoj suknji Alberte Ferretti i vestici dugih rukava u gotovo istoj nijansi.