tople i svestrane

Slavna trendseterica oživjela je 'zastarjele' suknje koje osvajaju udobnošću

25.09.2023 u 09:03

Bionic
Reading

Pletene suknje ne nose se već gotovo 20 godina, no modne revije u Milanu i Londonu udahnule su im novi život, a njihov povratak na scenu potvrdila je Emily Ratajkowski

Vraća li se pletena suknja u modu? Trend koji već dugo slovi kao zastario, jučer je oživjela proslavljena manekenka Emily Ratajkowski i dala naslutiti da bismo ovaj udobni komad uskoro mogli sve češće viđati na modnoj sceni.

Lijepa 32-godišnjakinja ovaj pomalo zaboravljeni komad dodatno je začinila odabirom boje, noseći vatrenu crvenu nijansu koja se prometnula u prevladavajuću boju nove sezone.

  • +2
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Diamond / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ulicama New Yorka prošetala je noseći pleteni model ultraniskog struka, koji je podsjetio na odvažan trend 2000-ih, te ga vješto uparila s trendi croppanom jaknom od brušene kože iz Courrègesa, parom Ugg gležnjača s platformom i Squeeze torbom Loewea, jednog od najpoželjnijih brendova ovog trenutka.

No, nije samo trendseterica ta koja je udahnula novi život ovom komadu jer smo ga mogli vidjeti kao jedan od centralnih odjevnih predmeta na nekoliko modnih revija proljeće-ljeto 2024.

Primjerice, u Londonu je midi verziju pletene suknje s printom predstavila jedna od novijih modnih kuća Chet Lo, dok je u Milanu Bottega Veneta pokazala komade u stilu 'tihog luksuza'.

Zašto ove jeseni birati pletene suknje? Zato što su udobne, svestrane i neodoljivo tople, a uz to ćete ih i vrlo jednostavno kombinirati na baš svaku obuću.

Također, lako ćete ih pronaći u raznim dizajnima pa ako oklijevate nositi crvenu poput Emily Ratajkowski, birajte elegantne neutralne tonove poput sive, smeđe ili bež.