NEUMOLJIVI IZAZOVI

Slavna glumica otkrila koliko joj se tijelo promijenilo u 40-ima

23.03.2017 u 13:28

Bionic
Reading

Glumica i lifestyle stručnjakinja Gwyneth Paltrow do sada je nebrojeno puta dokazala da ipak nije nepobjediva kada je riječ o neumoljivim izazovima koje donosi starenje

U razgovoru za People slavna oskarovka otkrila je da joj se razina energije i odnos prema hrani značajno promijenio u četvrtom desetljeću života. 

'Pomislila sam, dobro jedem, spavam i odrađujem tjelovježbu; zašto sam uvijek umorna? Nije mi jasno', priznaje Gwyneth.

Najveću promjenu u tijelu slavna glumica otkrila je za uživanja u hrani za utjehu ističući kako joj je fizičko stanje značajno utjecalo na promjenu prehrane.

'To je stvarno nevjerojatno, a ljudi vas stalno upozoravaju da bi se to moglo dogoditi', ističe Gwyneth koja priznaje da joj se metabolizam u 40-ima godinama znatno usporio unatoč redovitoj tjelovježbi.

Nakon što se susrela sa ženama koje muče jednaki problemi, Paltrow je ovoga mjeseca na tržište lansirala Goop Wellness - paket od četiri vrste vitamina kao dodatke prehrani čiji je cilj borba s problemima poput iscrpljenosti s kojom se suočavaju žene u perimenopauzi.

Također je napravila značajne promjene u načinu prehrane kako bi se što bolje nosila s osjećajem iscrpljenosti - ograničila je unos šećera i pržene hrane.

'Kako postajem starija, a valjda i mudrija, pokušavam se fokusirati na male stvari koje mi pomažu pojačati snagu i energiju. Pokušavam se oduprijeti namirnicama bogatim šećerima i bijelim ugljikohidratima jer one su mi slabost. Ako se umorim prijepodne, obično volim prizalogajiti perece, švicarski sir na krekeru ili baguette. Previše volim bijele ugljikohidrate, što nije idealna situacija kad želite optimizirati svoje zdravlje i energiju', priznaje glumica.

'Općenito sam morala postati svjesnija činjenice da primjerice konzumacija pržene hrane na moj organizam neće djelovati jednako kao prije 20 godina. No otkriva da se ne planira tako skoro oprostiti od uživanja u prženoj hrani koju obožava.