RETROGRADAN MERKUR U RIBAMA

Silne komplikacije u svakodnevnim poslovima, ali i u ljubavnom životu najjače će osjetiti Ribe, Strijelci, Blizanci i Djevice

02.03.2019 u 08:06

Bionic
Reading

Prvi put u ovoj godini Merkur kreće retrogradno u utorak 5. ožujka s 29. stupnja Riba. Njegovo retrogradno kretanje završit će 28. ožujka na 16. stupnju Riba, ali će se njegov zbunjujući i zbrkan utjecaj osjećati i u prvoj polovini travnja

Iduća četiri tjedna donose obilje komplikacija u svakodnevnim poslovima. Problemi u ophođenju, kašnjenja, zabune, nejasni dogovori i netočne informacije uobičajeni su u razdobljima Merkurovog prividnog kretanja unazad.

Budući da će ovaj planet cijelu retrogradaciju provesti u Ribama, gdje su njegove energije izobličene, spomenute će teškoće biti naglašenije nego tijekom prolaska drugim znakovima. Kod mnogih od vas ojačat će potreba postupanja u skladu s onim što osjećate, umjesto temeljem razuma i logike.

Pod utjecajem emocionalnih plima i oseka bit ćete hiroviti, nedosljedni, nepredvidljivi sebi i drugima. Sklonost pretjerivanju, idealiziranju, maštanju i gubljenju veze sa stvarnošću podjednako će izazvati poteškoće u poslu, protoku novca, prometu i ljubavnim odnosima.

  • +37
Poznate Ribe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dezorijentacija, frustracija ili nered u mislima otežavat će pronalazak konkretnih i praktičnih rješenja za poteškoće. Nepovoljan utjecaj retrogradnog Merkura bit će uvećan njegovim neskladnim odnosima s Jupiterom i Neptunom. U dane 15. i 24. ožujka izgledni su najteži nesporazumi, loše procjene i pogrešne odluke s dugotrajnim posljedicama.

  • +47
Poznati Blizanci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ribe, Strijelci, Blizanci i Djevice najjače će osjetiti zbrkane Merkurove utjecaje. Za njih je najbolje da ne donose važne odluke i ne potpisuju ugovore koji dugoročno obavezuju te da odgode putovanja i ključne sastanke.

  • +43
Poznate Djevice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Oprez je potreban i u ljubavnom životu, osobito kod Djevica, Riba i Blizanaca. Ovi bi znakovi mogli izgubiti emotivni kompas i narušiti stabilnost postojećeg odnosa zbog zablude o zaljubljenosti u nekog trećeg.

  • +34
Poznati Strijelci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia