svi to nose

Sijeda kosa nikad nije bila ovako chic, evo kako je nositi

01.01.2024 u 12:09

  • +2

Dame koje sjajno nose sijedu kosu

Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Iako su se donedavno sramile prihvatiti svoju sijedu kosu, brojne dame danas se negiraju sijede vlasi! I dok su se neke poput Eve Longorije odlučile i dalje farbati, glumice poput Jane Fonde sjajan su primjer kako sijeda može biti prekrasna. Osim njih, tu je i 'mlađa generacija' koja tvrdi da je sijeda kosa tako cool

Prihvaćanje sijede kose snažno je odjeknulo u javnosti proteklih godina. Nakon što su se društvene mreže uzbudile oko sijedog izrasta popularne Eve Longorije, brojne su dame svojim primjerom pokazale da je sijeda kosa sasvim normalna, a među njima i Jennifer Aniston koja je godinama vlasnica najljepše kose i najboljih frizura. Koliko sijeda kosa može biti jedinstvena i elegantna dokazale su čak i Lady Gaga i vrckava Cara Delevingne.

Baš kao i sa svakom bojom, mogućnosti sa nošenjem sijede kose je bezbroj, a ovisno o prirodnoj nijansi vaše kose, može biti potrebno nekoliko odlazaka kod frizera za postizanje željene boje. Ukoliko niste zadovoljni kako izgleda vaša prirodan sijedi look uvijek ga možete oplemeniti pramenovima, baš kao što to rade i poznate dame!

Razigrani sijedi bob

Miješanje više nijansi sive dodaje dubinu svakom sloju te kosa izgleda gušća. Ugledajte se na Jane Fondu koja je svoje prirodne sijede pramenove posvijetlila vrlo svijetlim te gotovo bijelim pramenovima.

Siva s plavim odsjajem

Ovaj look možda je najodvažniji, ali moramo se složiti i da je jako cool - bez obzira na godine!

Dodavanje plavih tonova u sijedu kosu odvažan je i moderan izbor koji odmah podiže izgled unoseći dašak živosti i modernosti. Dodavanje plave ne samo da nadopunjuje sofisticiranost sive, već također omogućuje i odraz individualnog stila stvarajući samouvjerenu sliku.

Skoro pa bijela kosa

Ukoliko imate dugu kosu, a željni ste velike promjene - zašto ne biste isprobali frizuru koju je nosila i Kim Kardashian? Tamni korijen stvorit će veći kontrast, a gotovo bijela kosa stvorit će upečatljiv, a vrlo elegantan i moderan dojam koji nadopunjuje različite stilove i modne odabire.

Srebrna kosa s toplim pramenovima

Baš kao i Kim Kardashian, i Lady Gaga se odlučila za svijetlu kosu te tamni korijen koji stvara potreban kontrast zbog njezine svijetle puti. S obzirom da je popularna pjevačica vrlo svijetle kože, odlučila se na svijetle pramenove toplih tonova koji su postigli taj 'zdravi look'.

Kratki bob

Baš kao što i priliči pravoj kulerici, Cara Delevingne odlučila se ošišati kratki bob s rijetkim šiškicama. Ovaj ultimativni cool djevojački izgled stajat će svim karakternim damama koje dobro znaju što žele i ne srame se to i tražiti! Uz efekt 'wet hair', postić ćete još snažniji dojam.

Prirodna srebrna kosa

Prihvaćanje sijede kose možda se čini kao veliki korak, no zapravo je riječ o ljepoti koja dolazi s godinama i stečenim iskustvom. Baš kao i bore, sijeda kosa odaje mudrost, ali i autentičnost. Također, još jedna dobra strana je da pojednostavljuje vašu rutinu ljepote te potiče pozitivan pomak prema redefiniranju društvenih standarda ljepote.

Andie MacDowell Izvor: Profimedia / Autor: MEDIAPUNCH / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA