TROSTRUKO SLAVLJE

Šibenski restoran drugi put proglašen najboljim u Hrvatskoj

10.05.2016 u 10:01

Bionic
Reading

Među najboljim restoranima i chefovima Hrvatske po izboru Dobrih restorana šibenski Pelegrini ima najviše razloga za slavlje

Već petu godinu zaredom Jutarnji list i Vinart zajedno biraju najbolje restorane u Hrvatskoj i posebno po regijama, a šibenski Pelegrin osvojio je naslov pobjednika kao najbolji restoran Dalmacije, najbolji restoran Hrvatske te najbolji chef godine. Kako piše Jutarnji list, Pelegrini koji je i lani slavio u prve dvije kategorije, ove je od sto svojih kolega chefova dobio i laskavu titulu koja je dodijeljena Rudolfu Štefanu. Pelegrini, koji se nalazi uz poznatu šibenski katedralu, i jedan je od članova cijenjene europske udruge JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) što je još jedna potvrda njegove izvrsnosti.

Nadalje, na drugome je mjestu Dubravkin put iz Zagreba, na trećem također zagrebački restoran Bistro Apetit, na četvrtom opatijski restoran Bevanda te na petom Plavi podrum iz Voloskog. U Dalmaciji je pak drugi po redu splitski restoran Paradigma, a treći zadarska Foša koju vode chefovi Ante Udovičić i Damir Tomljanović.


U Istri i na Kvarneru prva je Bevanda, drugi Plavi podrum iz Voloskog pa Marina iz Novigrada, Monte iz Rovinja te Batelina iz Banjola. U središnjoj Hrvatskoj laskavu titulu već nekoliko godina drži Mala hiža iz Mačkovca pokraj Čakovca, a slijede je Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica, Kod špilje u Otruševcu, Vuglec breg kod Krapine te varaždinski Bedem. Restoran Josić najbolji je u Slavoniji, drugi je Klub restoran Waldinger iz Osijeka, treći Baranjska kuća iz Karanca, a četvrto mjesto osvojio je Dunav iz Iloka. Nacionalnu listu i kompletan poredak najboljih restorana možete vidjeti na Jutarnjem listu