NA UDARU KRITIKE

Sestrama Kardashian ukinuta kartica

30.11.2010 u 10:04

Bionic
Reading

Reality show 'Keeping Up with Kardashians' hit je u Americi, ali čini se da popularnim sestrama Kim, Kourtney i Khloe ipak ne ide sve po planu

Složne sestre Kardashian ugovorile su posao s MasterCardom pa su njihove slike na kratko vrijeme krasile limitiranu kolekciju tih kreditnih kartica. Ipak, ubrzo je otkazana bankomat kartica na kojoj se nalazi njihovi likovi, nakon što je odvjetnik Richard Blumenthal zaključio da je kartica opterećena nevjerojatnim kamatama koje na neprikladan način opterećuju financijski nelikvidnu američku mladež.

'Prepaid debitne kartice nemaju istu zaštitu kao tradicionalne debitne kartice i obično imaju skrivene kamate i naknade koje u konačnici izjedaju i smanjuju njihovu početnu vrijednost', objašnjava Blumenthal, koji se požalio kako će kartica opteretiti fanove lijepih sestara koje, 'žive nerealnim životom luksuza i ekstravagancije' te će njihovi obožavatelji nastojati doseći njihove standarde.

Dvjesto pedeset konzumenata koji su kupili karticu brendiranu pod nazivom Kardashian Kard od njezine promocije u javnosti, početkom ovog mjeseca, smiju koristiti još 30 dana, a nakon toga će primiti povrat novca, stoji u priopćenju nacionalne banke.

'Sestre Kardashian radile su iznimno dugo da stvore pozitivnu sliku u javnosti, koja se tiče prvenstveno mladih ljudi koji prate njihov show. Nažalost, sada su to ugrozile komentarima o štetnosti njihove kartice te im je ugled ozbiljno narušen', odgovorio je njihov odvjetnik Dennis Roach