DIKTAT IZ CANNESA

Šest trendova koje ne smijete zaobići ovog ljeta

23.05.2011 u 12:15

Bionic
Reading

U čemu su se najveće dive današnjice posljednjih desetak dana promovirale na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu? Uočili smo šest ključnih trendova s kojima vas upoznajemo u fotogaleriji

Bijele haljine
Iz aviona se već prvih dana moglo primijetiti da je mala bijela haljina najistaknutiji trend u Cannesu ove godine. I mlađe i nešto starije pripadnice ljepšeg spola u bijelom su se promovirale svih dana trajanja festivala. Od mladih fashionistica blistala je u bijelom britanska TV voditeljica Alexa Chung, a među ekipom starijom od sedamdeset, Jane Fonda. U bijeloj mini haljini Cahanel Couture golih leđa i isprepletenoj perlicama, u oči je upadala i Karolina Kurkova. Cheryl Cole uz to je iznjedrila još jedan trend, a to je: duboki dekolte.

Čipka
Čipka je u fokusu već nekoliko sezona, sve je krenulo sramežljivo, a završilo prozirnom čipkastom pomamom od glave do pete. Dovoljno će vam biti baciti pogled na Claudiju Schiffer u crnoj haljini, na kombinezon Gwen Stefani, ali i Aishwaryju Rai u Elie Saab te Salmu Hayek u Guccijevom izdanju. Ipak, valja reći da su dame njegovale čednost te su njihove čipkaste kreacije sezale ili do koljena ili do poda.

Plave haljine
Uma Thurman, Tilda Swinton, Bar Rafaeli i Jodie Foster pokazale su najbolje od sebe u plavom, najčešće u indigo ili petrolej nijansi. Haljine su sezale do poda, a trend su i dugi rukavi i gola leđa. Dekoltei su u tom slučaju zanimljivi, ali u drugom planu.

Svjetlucave haljine
Odlično izdanje u svjetlucavoj varijanti na crvenom je tepihu pokazala Milla Jovovich u Pradinoj haljini u stilu 20-ih. Diane Kruger blistala je u dugoj uskoj haljini Calvin Klein sa zlatnim odsjajem, a zanosna je bila i Rosario Dawson.

Boja pudera
Angelina Jolie za puderasti ton odlučila se noseći lepršavu haljinicu u struku stegnutu tankim smeđim remenom, Rachel McAdams nosila je hlače visokog struka i korzet top s čipkom, a bila je u tom tonu i Salma Hayek u raskošnoj dugoj haljini koja se vukla po podu.

Imitacija perja
Rachel McAdams, Uma Thurman i Kirsten Dunst su naglasile da je imitacija perja po kreacijama i dalje velik hit. Resice-perje slobodno padaju i strše po kreacijama te govore da je još jedno lepršavo ljeto pred nama.