adekvatna inspiracija

Selectedd vodič za blagdansko darivanje!

21.12.2021 u 09:21

Bionic
Reading

Nekoliko dana dijeli nas od najljepših dana u godini koje, najčešće, provodimo s najdražima. Ako do sad niste imali vremena za razmišljanje o darovima ili niste našli adekvatnu inspiraciju - donosimo vam Selectedd vodič za blagdansko darivanje povezanog u Cosy Xmas, Book Lover, Japan Lover, Art&Green, The Chef, Book Lover, Slow Traveler i Luxurious Gifts teme

Cosy Xmas

Ugodna atmosfera ne mora biti uvijek povezana s blagdanskim ugođajem, ali ju najviše prigrlimo u zimskom razdoblju. Kategorija Cosy Xmas fokusirana je na Ovo Things hrast svijećnjak unikatnog modela, boje i uzorka drveta, a koji dolazi u dvije veličine – manjoj i većoj. Unikatne svijećnjake možete spojiti s Ovo Things blagdanskim tankim svijećama ili rođendanskim. Dobit ćete drugačiji ugođaj koji će vas inspirirati na čitanje How to eat your Christmas tree knjige s receptima, a možda i isprobavanje istih dok pijete vrući kakao iz House Doctor šalica.

Book Lover

Knjiga je dar s kojim nikad ne možete pogriješiti. Iz Selectedd ponude izdvajamo četiri naslova, Kinfolk travel za ljubitelje putovanja, Advent za maštovite recepte za pripremu jela i pića te uputa za Do it yourself izradu kreativnih uradaka, originalnu The Nordic baking Book čije čak i fotografije mirišu na topli doručak te zbornik djela Arnea Jacobsena iz 1926. do 1949. koji obuhvaćaju sve smjerove u arhitekturi 20. stoljeća.

Japan Lover

Minimalistički, cjelovitiji i multifunkcionalni način života postaje misao vodilja sve većem broju ljudi. Za one koji vole jednostavne, a ipak praktično pomaknute darove tu je YStudio Rollerball kemijska olovka čiji vlasnik završni i osobni dodir može dodati sam - uklanjanjem boje s površine olovke brusnim papirom koji dolazi u pakiranju. Očaravajuće mirise Japana mogu se prizvati Hibi mirisnim štapićima koji se pale poput šibica, a biljke u boci umirit će i povezati duh u svakom trenutku. Slow Pharmacy biljke u bocama šarmantna su alternativa tradicionalnim buketima cvijeća jer je svaka biljka posebno odabrana i ručno umetnuta u bocu u kojoj živi nepromijenjena do godine. Ljubitelji čistih linija sigurno će se razveseliti Moebe privjesku za ključeve, minimalističkog dizajna i u isto vrijeme funkcionalnog jer može udomiti i do 10 ključeva. Privjesak je izrađen od jednog komada mjedene žice te ima jednostavan mehanizam za otvaranje i zatvaranje.

Art&Green

U Art&Green tematskoj cjelini inspirirajte se kultnim Ronan Bouroullec crtežima koje možete kupiti uramljene u hrastovom okviru ili pak bez njega. Tu je i poznati FRAMA brend i njihov AML stolac iz dizajnerskog studija Andreasa Martina Löfa - riječ je o naizgled malom, ali moćnom predmetu namještaja koji će se uklopiti u svaki interijer, kao i njihova Adam outdoor stolica koja je elektrostatski premazana praškastim lakom zahvaljujući čemu je još otpornija i izdržljivija. Ova kategorija ne bi bila potpuna bez nagrađene T-lamp koja svakom prostoru donosi upečatljivost.

The Chef

Ljubitelji gastronomije ispijat će vino u Josephine čašama za bijelo vino dok će proučavati The World atlas of wine – svjetski atlas vina ili kuhati u Stuff design ručno rađenoj kožnoj pregači.

Slow Traveler

Kategorija Slow Traveler prepuna je korisnih predmeta koji će olakšati svako putovanje. Ostrich Pillow elegantnog dizajna i memorijske pjene visoke gustoće idealan je suputnik svih nomada koji se žele osjećati kao kod kuće, gdje god ih put nanese. Tu je i Ostrich Pillow light – jastuk i maska za oči u jednom, kao i kompresijske čarape od bambusa za osjećaj svježine i ugode. Dobro štivo temelj je svakog putovanja, a mi smo izdvojili vodič Travel colours Pariz koji vas vodi kroz šezdeset mjesta nepogrešivog osjećanja za život i ljubavi prema dizajnu te Accidentally Wes Anderson – idealna knjiga za ambiciozne avanturiste i putnike kao i ljubitelje umjetničkog izričaja Wes Andersona. U notesu kožne futrole Traveler's Notebook mogu se zapisati sve misli s putovanja, hidrirati se može zahvaljujući Memobottle boci za vodu, a kava se može ispijati u održivim Huskee šalicama za kavu.

Luxurious Gifts

Zadnja kategorija posvećena je ljubiteljima tehnologije i dizajna. Transparentni zvučnik Transparent Sound S je najnovije čudo pažljivo dizajnirano do najsitnijih detalja. Zvučnik je napravljen od staklenih ploča obuhvaćenih aluminijskim okvirom, čime postaje nezaobilazan i primjetan ukras svakog prostora dok su Mujjo touchscreen rukavice idealan poklon za one koji dodiruju zaslone i kad su temperature debelo ispod nule. U kategoriji Luxurious Gift nalazi se i platno Nine Atević Murtić te Frama Sutoa ladičar, a čije cijene možete saznati na upit.

Selectedd je jedan, a tri su adrese! Posjetite ga u Preradovićevoj 32 u dvorištu, u Ratkajevom prolazu 10 ili naručite svoje želje putem webshopa. Radno vrijeme trgovina je radnim danom od 10 do 20 sati, a subotom od 10 do 15 sati.