GOVOR TIJELA

Sekunda je dovoljna da prepoznate onog pravog

18.03.2014 u 11:23

Bionic
Reading

Kada bi vas pitali da opišete svog idealnog partnera, možda bi uspjeli dati površan opis osobe, ali to nije niti bitno jer istraživanja tvrde da ćete znati kada ga ugledate. Koje signale trebate pratiti?

Prema antropologinji Helen Fisher, potrebna je samo sekunda da čovjek intuitivno odluči da li ga netko privlači ili ne. Kako bi osiguralo da prava osoba ne pobjegne, tijelo šalje signale koje će privući sugovornikovu pažnju.

Miruj srce moje...

Naše srce doslovno ubrza otkucaje u prisutnosti atraktivne osobe. Znanstvenici smatraju ubrzani puls u prisutstvu lijepog stranca može utjecati na osječaj privlačnost. Već smo pisali o tome, ali za zaljubljenost nije odgovoran Kupid sa svojom strelicom, nego mozak.

Znojni dlanovi

Ako ste u blizini osobe zbog koje će vam srce automatski "poskočiti" bilo bi nabolje izbjeći stisak ruke. Znojni dlanovi su siguran psihološki odgovor na privlačnost. Poznati pod nazivom monoamin, noradrenalin i dopamin, serotonin, adrenalin i histamin u kombinaciji stvaraju osjećaj uzbuđenosti uz pojavu znojnih dlanova.



Duboki glasovi su privlačniji

Opetovane studije potvrđuju da žene privlače muškarci s dubokim glasom. Boju glasa, njegovu dubinu ali i jačinu žene povezuju s privlačnošću, prijateljskim stavom, pa čak i fizičkim dojmom, pokazala je studija sa sveučilišta u Londonu.

Više o ovoj temi pročitajte na stranicama Ordincija.hr.