MODNI FLASHBACK

'Seks i grad' vraća se u osamdesete

10.09.2009 u 13:59

Bionic
Reading

Ulice New Yorka zadnjih su dana dobile retro makeover. Snimanjem prvih scena drugog nastavka filma 'Seks i grad' oživljen je modni (zlo)duh osamdesetih godina

Umjesto ultramodernih oprava kakve smo navikli gledati na Carrie, Samanthi, Mirandi i Charlotte, glumice Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon i Kristin Davis za potrebe snimanja drugog nastavka filma 'Seks i grad' odjenule su odjeću kakvu su njihovi likovi nosili prije trideset godina. U filmu su, naime, cure prikazane u vrijeme kada su tek stigle u veliki grad i započele graditi prijateljstvo, karijere i upečatljiv modni stil, zbog kojeg su ih obožavale žene diljem svijeta kroz dugi niz godina prikazivanja serije koja je prethodila istoimenom filmu.

Za Carrie je povratak u osamdesete značio stil na tragu Madonne iz vremena dok je u potpunosti uronjena u čipku 'očajnički tražila Suzanu', za Samanthu bila je to prenatapirana izblajhana kosa, nespojivi životinjski uzorci i punk zakovice, za Mirandu su osamdesete značile lošu gljiva-frizuru i loše krojene kostimiće uz nezamislive bijele tenisice i bijele sokne, dok se Charlotte, sasvim očekivano, u osamdesetima furala kao pristojna cura iz dobre obitelji, u suknjici pristojne dužine i s vesticom prebačenom preko ramena.

Samantha
Miranda
Carrie i Charlotte

Prve slike s filmskog seta daju zanimljiv pregled najnovijih modnihtrendova koji se u velikoj mjeri naslanjaju na osamdesete, kao ipregled izvorne mode iz tog razdoblja, što će zasigurno inspirirati mnogetrendseterice da zavire u ormare i potraže davno zaboravljene komadeodjeće.

Drugi nastavak filma u kinima bi se trebao naći u svibnju iduće godine.