ŠIK ZIMA

Sedam načina kako nositi pletenu haljinu

29.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Pletivo je nezaobilazan dio jesenskih i zimskih ormara, no nošenje vunene haljine preko hlača malo je previše predvidljiv outfit da bi bio zanimljiv. Ako vam ponestaje ideja kako biste još mogle nositi takav komad odjeće, bacite oko na nekoliko naputaka koji slijede

Kad su u pitanju vunene haljine, sva mudrost njihova nošenja sa stilom leži u igranju slojevima i siluetom. Evo sedam ideja:

1. Trendi slojevi
Ove hladne sezone možete zaboraviti na svoj krzneni prsluk preko pletene haljine, jer top trend ipak nalaže rock šik - debele hulahopke, opasne čizme do gležnja i šešir sa širokim obodom, poput pustinjskih.

2.Dvostruka dužnost
Izvucite najbolje iz svog pulovera-haljine i dajte mu nove zadatke. Nosite ga navučenog preko skinny traperica, ali i podvučenog - na šorc! Ovo su dva izgleda za koje je teško reći je li riječ o istom pletenom komadu, a vi ste u oba slučaja trendi i šik. Za ovo su naročito zahvalne nešto kraće vunene haljinice.

3.Dašak luksuza
Imate li klasičnu, manje upadljivu vunenu haljinu, možete je nositi i tijekom izlaska navečer u grad tako da je obogatite glamuroznim detaljima. Neka to budu krupne ogrlice sa svjetlucavim dragim kamenjem ili cirkonima, kožna jaknica, ubojite gležnjače i – pogledi su na vama!

4.Sportski štih
Odajte se jednom od trenutačno najpoželjnijih trendova tako što ćete svoj dugi pulover nositi uz sportske detalje. Nosite ga primjerice uz nezaobilazne tenisice sa skrivenom visokom petom, 'bomber' jaknom komotna kroja i kožnom šiltericom.

5.Visoke čizme
Kako su vunene haljinice obično prilično kratke, predajte se ravnoteži i nosite je i uz visoke čizme – takav je izgled klasik kojemu se ne da pobjeći. Držite se elegantnih čizama u konjičkom stilu ili onih s glomaznom visokom petom. Ako ne volite pokazivati draži u holahopkama, uvijek možete pribjeći onima vunenima ili pak tajicama.

6. Šminkerski šarm
Vunene haljine najčešće idu tračnicama ležernog odijevanja, no postoje načini da ih učinite malo 'uglađenijima'. Primjerice, možete je nositi na suknju, koja može biti tek nešto duža od pletene tunike, za pravi šminkerski šarm, ili može i sezati do poda. Začinite izgled cipelama sa špic vrhom, slatkim nakitom i finom strukturiranom torbom.

7.Remen kao začin
Vunene haljine često su nešto šire i ne prate uvijek konture tijela, stoga svojoj podarite dašak dodatne ženstvenosti dodajući joj remen. Pripazite ipak ponajviše na debljinu i materijal remena - uz debelu vunu idu širi, uz tanju uži remeni.