MILUTIN KARADŽIĆ:

'Sava Bačić je poput 'antiheroja' tajkunskog plemena'

03.05.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Glumac koji utjelovljuje negativca Savu Bačića, ujedno producent i redatelj serije, Milutin Mima Karadžić, jedini zna kako će ona završiti!

'Budva na pjeni od mora' oslikava sukob različitih vrijednosti dviju crnogorskih obitelji. Glavni lik serije je Sava Bačić kojega tumači Mima Karadžić, akontraverzni biznismen kupuje sve što mu se sviđa u Budvi. Drugi glavni lik je Jovo Radmilović, umirovljeni policajac, honorarno zaposlen u hotelu Splendid, navikao živjeti usporenim životom. Zaplet nastaje kad se rodi ljubav između Savine kćerke Bojane (Sanja Jovićević) i Jovinog sina Luke (Momčilo Otašević).

Producent i redatelj serije te eminentan glumac Milutin Mima Karadžić obradovao se velikom interesu hrvatskih gledatelja: 'Neposredno nakon emitiranja prve epizode javili su mi se prijatelji iz Istre, Splita, Korčule i Zagreba te rekli kako je serija izazvala pozitivno iznenađenje. Ostali su zatečeni likom koji igram i načinom na koji ga igram. Drago mi je što je 'moj' Savo Bačić zaintrigirao publiku u Hrvatskoj. I za mene je to bilo novo iskustvo, jer takav profil lika nisam dosad igrao. Još mi je draže to što je 'Budva' rado gledana u Hrvatskoj, što znači da se ostvaruje naša nakana da napravimo seriju koja se tiče, više ili manje, svih nas', rekao je Milutin Mima Karadžić, dodajući:

'Ne bih smio otkrivati kraj serije jer bih time uništio napetost koja je jako bitan element ove serije. Ali mogu reći da će se pravi kraj dogoditi tek na kraju dvadeset i četvrte epizode, odnosno na kraju druge sezone serije, koju upravo snimamo. Prva sezona, koja se upravo prikazuje u Hrvatskoj, i njezin svršetak dokazat će da je sreća, a s time i sretan kraj, jako relativan pojam.'

Savo Bačić nema svoj prototip u realnom životu. Moguće je da Sava sliči nekom 'heroju' ili 'antiheroju' tajkunskog plemena, jer u konačnici svi oni sliče jedan na drugog, ali su i vrlo različiti. Ja sam pokušao dodati i nešto duše i duhovitosti 'svom' beskrupuloznom tajkunu, ali ne da bih ga opravdao, nego da bi ga svi mogli razumjeti. Naravno, u svom producentskom i glumačkom poslu susrećem i takve ljude, pa stoga ne čudi što sam i svoja poznanstva iskoristio i pretočio u glumačka sredstva', rekao je Mima.