ZA ŽENE 'KOJE ZNAJU ŠTO ŽELE'

Sasvim posebni dodatci: Unikatan nakit brenda Divinitus art

09.08.2018 u 15:59

Bionic
Reading

Divinitus art je brend unikatnog, ručno izrađenog nakita kojeg dizajnira i izrađuje maštovita umjetnica Slađana Milešević. Odlikuju ga živopisne boje, ženstvenost, otkačenost, ekstravagantnost. U razgovoru s ovom dizajnericom saznali smo kako je počela baviti se ovim kreativnim poslom i što je čini drukčijom od drugih

Slađana Milešević je osebujna artistica puna pozitivne energije koja živi umjetnost (što se najbolje vidi iz njezinih radova) s kojom je ugodno i zanimljivo 'ćakulati'. Sloboda stvaralaštva i mogućnost da napravi nešto sa svojim rukama za sebe i druge omogućila joj je da svoj posao ne doživljava kao obvezu nego čisto zadovoljstvo. Pri izradi nakita koristi najčešće žicu, metal, gumu, kožu.

Kako ste došli na ideju izrade unikatnog nakita? Koji motivi prevladavaju i koja je temeljna nit vodilja koja vas motivira u izradi? Koje sve proizvode nudite?

Ne bih rekla da sam svjesno došla na ideju o izradi nakita. Naprosto sam otkad znam za sebe imala potrebu nešto oblikovati, prekrajati, šivati, oslikavati, pa je tako nastao i nakit. Ono što mogu reći, jest da ne mogu više zamisliti život bez ateliera. Budući da sam da sam velika zaljubljenica u avangardu općenito, najčešće i izrađujem nakit u tom stilu. U ponudi se mogu naći ogrlice, naušnice, narukvice, a uskoro i prstenje, satovi, broševi. Motivi su najčešće apstraktni, a temeljna nit vodilja je stvoriti komad nakita koji će usrećiti sve one s kojima 'dijelim' istu estetiku.

Sladjana Milesevic -yewelry designer

A post shared by Divinitus art (@divinitus_art) on

Koliko je zahtjevno i koliko vremena iziskuje izrada jednog 'komada'?

Izrada nekog komada traje dulje, nekog kraće ovisno o trenutnoj inspiraciji, tehnici izrade, vrsti materijala. U prosjeku za nastanak jednog komada nakita potrebno je i do deset sati intenzivnog rada.

Divinitus art Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Imate Facebook fan page i Instagram profil. Koliko je takvo promoviranje važno u predstavljanju vašeg rada?

Danas je naprosto nemoguće poslovati i promovirati se bez društvenih mreža. Većina ljudi ih posjeduje i vrlo je aktivna na njima, pa je tako brže i lakše doprijeti do šire publike nego na neke dosadašnje načine.

-unicat leather bracelet,punk style

A post shared by Divinitus art (@divinitus_art) on

Svaki vaš komad priča svoju, sebi svojstvenu priču. Kakvi klijenti naručuju, vole i nose nakit s vašim potpisom?

Žene koje vole i kupuju moj nakit su prije svega odvažne i samouvjerene žene, imaju izraženu osobnost te cijene unikatnost, originalnost i kvalitetu. Volim reći kako žena koja nosi Divinitus art nakit je svakako žena koja 'zna što žele'.

Što je za vas nakit, koliko on otkriva o karakteru osoba koje ga nose?

Uvijek govorim kako su svi komadi nakita zapravo moja 'djeca', jer sam dizajnirajući utkala u njih sve svoje najčišće i najiskrenije emocije, svu svoju ljubav i radost. Svaki komad je jedinstven i neponovljiv. Dakako da se prema nakitu koji ga određena osoba nosi da naslutiti njezin karakter. Nakit je taj koji 'priča' umjesto nas i otkriva kakvi smo negdje u dubini sebe.

-unicat avant garde necklace ❤

A post shared by Divinitus art (@divinitus_art) on

Po čemu se vaš nakit razlikuje od ostalog nakita koji nam je dostupan na hrvatskom tržištu?

Divinitus art je moj autorski nakit, dakle dizajniram ga isključivo po vlastitom nahođenju, estetici i inspiraciji. Ne pratim modne trendove i ne radim po narudžbi jer bih tada 'izgubila sebe'. Upravo radi toga nastaju unikatni komadi. Nikada se ne ponavljam, pa tako niti ne postoje dva ista primjerka Divinitus art nakita. Svaki je uistinu originalan i to je ono po čemu se moj nakit razlikuje od bilo kojeg drugog nakita.

-unicat necklace bohemian style

A post shared by Divinitus art (@divinitus_art) on

Nosite li nakit koji izrađujete?

Apsolutno! Obožavam nakit i volim nakitom dati do znanja ljudima oko sebe kako se osjećam toga dana. Najčešće nosim avangardni i apstraktni nakit. Uvijek sam sva omotana nekim kablovima, sve je nesto isprepleteno, visi. Dakle, najčešće se ludo osjećam. (smijeh)

-unicat avant garde rubber bracelet

A post shared by Divinitus art (@divinitus_art) on

Kad je o nakitu riječ, koji su trenutni trendovi?

Iskreno ne bih znala! Trendovi me nikada nisu zanimali i smatram da su trendovi 'izmišljeni' za ljude s manjkom osobnosti. Kad netko zna što voli, što mu najbolje pristaje, kad ima izgrađen svoj modni stil, ne zamara se nekim trendovima.

Uz koje odjevne kombinacije bi se vaš nakit savršeno uklopio?

Divinitus art nakit se može ukomponirati u razne odjevne kombinacije,ide uz razne modne stilove, ali isto tako i u najjednostavnijoj odjeći uz ovaj nakit svaka žena može izgledati dotjerano, posebno i unikatno!

Vrlo ste kreativni, čime se još bavite?

Da, totalna sam kreativka, nikad nemam mira, imam stalnu potrebu za stvaranjem nečeg novog. Pored izrade nakita volim se baviti dizajnom namještaja, restauriranjem starog, u čemu sam sve vičnija, dizajniranjem torbica i odjevnih predmeta. Mislim da mi je potreba za takvim načinom izražavanja zapisana negdje duboko u genima, jer smo svi u obitelji kreativci i umjetničke duše - od djeda, roditelja, sestre, pa sve do nećaka. Kreativci će me najbolje razumjeti, jer tko ima potrebu i ljubav prema kreativnom izražavanju, onda tu ne postoje granice!

Planovi za budućnost?

Izrazito sam duhovna osoba i iskreno vjerujem da nam izvor života šalje samo najbolje,ukoliko mu vjerujemo,ukoliko mu se prepustimo i ukoliko smo zahvalni na onome što već imamo. Vjerujem isto tako da kada radimo ono što istinski volimo, kada se trudimo, ulažemo svu svoju energiju u tom pravcu, da ćemo stići baš tamo gdje je najbolje za nas i tu nema sumnje. Dakle ništa ne planiram, vjerujem da će me viša sila odvesti na najbolji, najuspješniji i najsretniji put!

-unicat bracelet bohemian style

A post shared by Divinitus art (@divinitus_art) on