ZANIMLJIVE KUĆE

Sanjate li o putovanjima? Ovo je trenutno najtraženiji smještaj na Airbnbu

11.03.2023 u 18:03

Bionic
Reading

Jeste li znali da na Airbnbu možete pronaći različite zanimljive kućice za iznajmljivanje? U Hrvatskoj možda to još uvijek nije toliko popularno, no putnici diljem svijeta u potrazi su za što neobičnijim i posebnijim smještajem, a ovaj je najtraženiji

Da je svijet knjiga, a oni koji ne putuju ostaju na jednoj pročitanoj stranici, rekao je jednom sveti Augustin. Mudrost je to koja nas zbilja tjera da stanemo i razmislimo o putovanjima. Koliko god uživamo i opuštamo dušu od svakodnevnih obaveza s kojima se suočavamo, nesvjesno upijamo toliko novih informacija koje nas čine bogatijima, sretnijima i spremnijima na nove stvari.

Bilo da putujete u daleke krajeve ili se zadržavate unutar granica Lijepe Naše, umorne noge i ispunjena srca razlog su zbog kojeg u krevet liježemo s osmijehom. Upoznati nove ljude, kušati nova jela, vidjeti nove krajeve i iskusiti ritam drugih krajeva bogatstvo je koje nosimo sa sobom kamo god krenemo.

Prije putovanja većina će se osigurati smještajem da bi si priuštila što ugodniji boravak na novom mjestu. Sve popularniji su neobični smještaji poput iglua, kućica na drvetu i apartmana u podmornici... Na Airbnbu se zbilja može pronaći ponešto za svakoga.

Ovaj je tjedan Airbnb podijelio najtraženije apartmane te potvrdio želju korisnika da iz grada pobjegnu na mirnija mjesta - od kuće od bambusa na Baliju, preko kuće u brazilskoj džungli, sve do kolibe izgrađene u litici u Coloradu. Svaki smještaj je okružen prirodom, što naglašava potrebu da bježimo na mjesta daleko od buke.

Kuća uz liticu u Coloradu

  • +2
Canyon Cliff House (Cortez, Colorado) Izvor: Društvene mreže / Autor: Airbnb

Ova simpatična kuća nalazi se na rubu Nacionalnog parka Mesa Verde u Coloradu, a ugrađena je u jednu od crvenih stijena po kojima je regija poznata. Stijena se tako nalazi i u kupaonici i uklopljena je u dnevnu sobu. Kroz prozor se pruža prekrasan pogled na pustinjski krajolik i stazu s pravim povijesnim vrijednostima.

Kuća 'The Bloomhouse' u Austinu

  • +2
The Bloomhouse (Austin, Teksas) Izvor: Društvene mreže / Autor: Airbnb

Ova kuća zbilja izgleda vrlo neobično - izuzevši nedostatak boja, pomalo podsjeća na Gaudijeva djela u Barceloni. Možda je baš taj poznati arhitekt nadahnuo dva studenta arhitekture sa Sveučilišta u Teksasu 70-ih godina, kad su odlučili izgraditi kuću nalik velikoj školjki. Prije šest godina obnovio ju je bivši lokalni gradonačelnik, a trenutno je jedna od najpoželjnijih kuća na Airbnbu. Mnoge će iznenaditi kako je riješeno pitanje pregrada među sobama te kako su u građevinu uklopili kuhinju, kupaonicu te ostale sobe.

Eco-Retreat u Rhinebecku

  • +2
Eco-Retreat (Rhinebeck, New York) Izvor: Društvene mreže / Autor: Airbnb

Kućica smještena svega 30-ak minuta vožnje izvan Rhinebecka u dolini rijeke Hudson oduševit će sve goste svojim dizajnom, ali i prirodnom koja ju okružuje. Veliki prozorski otvori pružaju velik dovod prirodnog svjetla, a tijekom zime posjetitelji mogu uživati u divnom snježnom krajoliku. Nastala je prema dizajnu arhitekta Stephena Holla koji je stvorio geometrijsku kuću posve otvorenog tlocrta.

Kuća 'Aura' na Baliju

  • +2
Aura House (Bali, Indonezija) Izvor: Društvene mreže / Autor: Airbnb

U džungli između Canggua i Balija smjestila se kuća 'Aura', koja će svojim interijerom i eksterijerom od bambusa privući sve ljubitelje prirode. Posvećena je ljubavi prema životu i orijentirana gleda na istok kako bi gosti svako jutro mogli uživati u rađanju novog dana. Kuća, osim divnog uređenja bambusom i smirujuće energije, nudi privatni bazen za opuštanje i uživanje u krajoliku Balija.

Mikro kuća u Quebecu

  • +2
Chalet Micro-Element (Quebec, Kanada) Izvor: Društvene mreže / Autor: Airbnb

Ovaj Airbnb u Quebecu nalik je modernom igluu okruženom visokim stablima. Zimi se do njega može doći samo automobilom, a u proljeće i ljeto moć ćete uživati u kilometarskim pješačkim stazama. Tijekom snježnih dana u ovoj kući vlada prava romantična idila jer uz pucketanje vatre iz kamina možete gledati impresivno snježno okruženje oko sebe.

Brvnara sa zrcalima u Norveškoj

  • +2
Mirrored Glass Cabin (Akershus, Norveška) Izvor: Društvene mreže / Autor: Airbnb

Drvena kuća u nordijskoj šumi oplemenjena je stranicama s velikim zrcalima pa se stapa s divnom krajolikom. Vrata odražavaju stijene i drveće, a ogledalo na zidu romantično jezero. Mnoge će iznenaditi da je ova oaza mira smještena tek 25 minuta od Osla, odnosno 25 minuta vožnje dijeli gradsku vrevu i kolibu u šumi. Okruženje nudi mnoge mogućnosti ljubiteljima prirode, a izdvajaju se vožnja kanuom i promatranje ptica, no mnogi će uživati i u jacuzziju s pogledom na jezero.