očuvanje planeta

Samsonite predstavlja svoju prvu ECO liniju za putovanje

05.03.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Samsonite ECO linija predstavlja jedinstveni asortiman kovčega i torbi izrađen iz održivih materijala kako bi nadahnuli putnike na ekološki osviješteno putovanje

Samsonite ide korak dalje u smjeru održivog razvoja novim asortimanom torbi i kovčega izrađenih iz recikliranih materijala. Sposobnost prenamjene plastičnog otpada i njegovo implementiranje u novi proizvod je važan način očuvanja našeg planeta. Poznat po visokoj kvaliteti i trajnosti proizvoda, Samsonite kontinuirano traži načine kako bi bio u skladu s održivim načinom svih vrsta putovanja.

Ove nove ECO kolekcije će nadahnuti svjetske putnike da putuju sa stilom.

Osmišljen da pomogne planetu, stvoren da s njim putujemo

Samsonite ECO kolekcije koriste dva nova materijala: Recyclex™ i reciklirani polypropylene. Reciklirani materijal sjedinjen s vrhunskim dizajnom najnovija je inovacijama među brojnima po kojima je Samsonite poznat u svijetu.

S’CURE ECO

S’CURE ECO je nova kolekcija izrađena iz minimalno 85% recikliranog polypropylena unutar SAMSONITE proizvodnog procesa. Drugim riječima, industrijski otpad koji bi završio negdje na livadi upotrijebljen je u proizvodnji ove linije. Odabrani materijali korišteni za izradu ove linije su pažljivo birani radi zaštite okoliša. Ručka s vanjske strane, logo i ID oznaka imaju ukomponiran recikliran drveni otpad. Unutrašnjost kofera je obložena Samsonite Recyclex™ tekstilnim vlaknom. To inovativno vlakno izrađeno iz 100% reciklirane PET plastične ambalaže je izrazito izdržljivo, fleksibilno i nadasve prihvatljivo okolišu. Radi funkcionalnog pakiranja, tu su još trake za pridržavanje odjeće, zatvarači i veliki džep.

S’CURE ECO kovčezi (made in Europe) su dostupni u crnoj boji i u 4 veličine: Spinner 55, 69, 75 i 81 cm

SPARK SNG ECO

Moderan dizajn i mnoštvo zaštitnih značajki naglašavaju volumen i lakoću Spark SNG Eco kolekcije. Kolekcija nudi veliki izbor modela - od toaletne torbice do XL Spinner 82 cm Expandable kovčega koji su u cijelosti izrađeni o Recyclex™ vlakna. Inovativno vlakno je dobiveno od 100% reciklirane PET plastične ambalaže. Kao dodatni doprinos, Samsonite ovdje koristi i pluto umjesto polyurethanskih vlakana za izradu loga, ID oznake i zaštite leđa kovčega.

Spark SNG ECO kolekcija je dostupna u 14 modela ,od toaletne torbice do velikih putnih kovčega .

MOVE 2.0 ECO

Samsonite Move 2.0 ECO je nova proljetna kolekcija inspirirana već dobro poznatom i praktičnom Move 2.0 linijom ženskih torbica i ruksaka. Organizirana i funkcionalna, ovo je savršena torba za svaki dan i svako putovanje ekološki osviještene putnice. I ovdje, tekstilno vlakno Recyclex™ izrađeno je iz 100% reciklirane PET ambalaže. Dodajmo da su torbe jako lagane, s mnoštvom džepova, te kad su složene, zauzimaju minimalni prostor..

Move 2.0 ECO torbe su dostupne u crnoj i svijetlo sivoj boji u 5 različitih modela: ruksak za laptop14.1”, ruksak, Rolltop ruksak 15.6” i torba 50/20 Expandable

ZIPROLL

Nova Ziproll kolekcija je Samsonite-ova najnovija casual putna kolekcija koja uspješno spaja stil i praktičnost. Roll-top dizajn je trenutno vrlo popularan no i vrlo praktičan jer nudi brzi pristup i povećanje volumena u zadnji čas. Vanjski materijal ima prirodni izgled i izrađen je iz Recyclex™vlakna, a koji je od 100% od reciklirane PET ambalaže.

Linija uključuje ruksake, kabinske kovčege i torbe na kotače. Kovčezi na 4 kotača imaju novu konstrukciju podijeljenog okvira koji pruža maksimalnu stabilnost, lagano manevriranje te se jednostavno slažu kako bi se praktično uskladištili kod kuće. Ziproll liniju čine 7 modela, od malih ruksaka do velikih casual putnih torbi, u crnoj, narančastoj i sivo-plavoj boji.

HEXA-PACKS

Hexa-Packs je najnovija linija ruksaka, također izrađena iz Recyclex™ vlakna odnosno iz 100% reciklirane PET plastične ambalaže. Linija se sastoji od 4 vrlo praktična, no stilski različita ruksaka za svaku namjenu: posao, sport, kratka putovanja i svakodnevna cirkuliranja. Svi modeli su funkcionalno organizirani s puno džepova, uključujući i odjeljak za laptop i tablet. Dnevni, sportski i putni ruksak odlikuju se praktičnim otvaranjem s gornje strane te kompresijskim trakama za optimalno podešavanje veličine. Sportski ruksak ima dodatni džep na dnu za odlaganje mokre odjeće ili tenisica.

Poslovni pak ruksak nudi najviše pretinaca od kojih se glavni široko otvara u obliku slova U nudeći puno prostora za sve poslovne potrepštine. Hexa-Packs linija se sastoji od 4 modela ruksaka u patlidžan, crnoj , sivo-plavoj, žutoj, te sivoj narančastoj s utisnutim uzrokom.

Više o proizvodima možete pronaći na MARAS web shopu.