SVE SE MIJENJA

Sad se ovako dogovara izlazak

22.04.2013 u 13:29

Bionic
Reading

Prije izlaska s potencijalnim partnerom žene će informacije o njemu potražiti na Googleu te se sve više parova upoznaje preko prijatelja i online, a sve manje u baru

To su samo neki podaci iz istraživanja portala Match.com provedenog na 5000 muškaraca i žena. Istraživanje je objavljeno na stranici today.com, a čini se da današnji mladi sve više komuniciraju i, s druge strane, imaju sve manje pravila izlazaka. Pravilo od tri dana, odnosno pravilo prema kojem čekate na poziv tri dana nakon izlaska, više ne postoji. Naime čak 78 posto muškaraca će zahvaljujući modernim komunikacijama vrlo brzo nakon prvog izlaska kontaktirati s partnericom - poslati poruku ili e-mail. Osim toga, slika novog partnera ili partnerice vrlo brzo će završiti na Facebooku s pristupom 'sviđa li vam se'.

Kad su žene u pitanju, čak 48 posto ispitanica prije izlaska istražuje potencijalnog partnera na internetu te pregledavaju Facebook i Google u potrazi za informacijama. Samo 7 posto ispitanika upoznaje partnere u kafićima i diskoklubovima, a sve više upoznaje se online ili preko zajedničkih prijatelja.


Čak 47 posto žena želi odmah znati čime se bavi njihov potencijalni partner jer je to bezopasan teritorij, pogodan za komunikaciju, no većina muškaraca - kada čuje pitanje 'gdje radiš?' - ustvari čuje 'koliko zarađuješ?'. Kako biste izbjegli nesporazume, neka razgovor o poslu na prvom izlasku zauzima samo deset posto komunikacije.

Razgovarajte o jelu i putovanjima, jer je uvijek lakše krenuti s nekim bezvremenskim pitanjima. Čak 61 posto ispitanika kaže da voli razgovarati telefonski odmah nakon prvog sastanka, no izbjegavaju Skype jer nisu dovoljno opušteni da se pokažu u ležernom izdanju iz dnevne sobe.