ISPLATIVA INVESTICIJA

S njima nećete pogriješiti: Klasični modni komadi koji nikad nisu i nikad neće izaći iz mode

12.04.2020 u 09:24

Bionic
Reading

U ovim teškim vremenima, u kojima su mnogi ostali bez svog radnog mjesta, sigurno ne pomišljate odraditi veliki sezonski šoping. Svi nas pozivaju da novcem pametno raspolažemo, a i svi mi vrlo dobro znamo da nam za vrhunski izgled nisu potrebni trendi komadi po posljednjoj modi, stoga vam predlažemo da reorganizirate svoj ormar i u njemu potražite ovih 10 modnih klasika koji desetljećima unazad savršeno upotpunjuju stajling trendseterica i vjerojatno nikad neće izaći iz mode

Bez obzira koliko se brzo modni trendovi mijenjali i koliko mi bili zaluđeni njima, činjenica je da svaka žena u svom ormaru mora imati nekoliko bezvremenskih komada. Bijela košulja, crne traperice i odijelo najčešće su spomenuti modni klasici koji ne izlaze iz mode već desetljećima i sasvim sigurno neće izaći još dugo vremena.

Dok drugi u ovo vrijeme izolacije naručuju odjeću, obuću i modne dodatke po posljednjoj modi, vi radije investirajte u jedan od ovih deset komada koje ćete moći nositi dug niz godina ili jednostavno zavirite u svoj ormar, u kojem ćete sigurno pronaći barem neke od sljedećih modnih klasika.

Bijela košulja

Na spomen bijele košulje kroz glavu nam prolaze Carolyn Bessette Kennedy i Sharon Stone na Oscarima 1998., a idealan model, ako nas pitate, bila bi predimenzionirana košulja muškog kroja koja uz crveni ruž može izgledati za prste polizati!

Predimenzionirane sunčane naočale

Dok minijaturne naočale imaju svojih pet minuta slave svakih nekoliko desetljeća, predimenzionirane sunčane naočale uvijek su bile i ostale omiljeni izbor trendseterica, uključujući Jackie O. Kennedy, a koja ih je obožavala.

Crne traperice

Svaka žena vrlo dobro zna da savršen par traperica treba pomno čuvati, paziti i maziti, a ako su k tome crne - sreći nema kraja. Crne traperice pristaju uz apsolutno sve što vam padne na pamet i nerijetko izgledaju elegantnije od klasičnih plavih, pa ih možete isfurati i za ured ili poslovnu večeru.

Statement naušnice

60-ih su statement naušnice obožavale Diana Ross, Edie Sedgwick, Nina Simone i brojne druge zvijezde, a ovaj upečatljiv komad nakita ostao je obožavan do dana današnjeg, bez obzira na izmjenjivanje maksimalističke i minimalističke mode.

Odijelo

Katharine Hepburn, Diane Keaton, Bianca Jagger i Julia Roberts bile su samo neke od prvih holivudskih ljepotica koje su isfurale odijela na vrlo glamurozan, seksi i elegantan način. Možda upravo njima možemo zahvaliti na tome što su danas u tolikoj mjeri popularna. Pitate li modne stručnjake što bi svaka žena trebala imati u svom ormaru, sasvim sigurno će pored male crne haljine izdvojiti odijelo.

Dolčevita

Sasvim sigurno u svom ormaru imate ovakvu neutralnu dolčevitu koja pristaje uz sako, traperice, suknju ili poslovne hlače i čestitamo vam na tome. Ovaj komad pripada kategoriji pametnog odijevanja, a ukoliko ga još uvijek nemate u svom ormaru, vrijeme je da to promijenite.

Satenska slip haljina

Crna slip haljina u kombinaciji s bisernom choker ogrlicom jedan je od najpamćenijih stajlinga princeze Diane nakon što je okončala svoj brak s princem Charlesom. Neprežaljena Lady Di bila je sinonim za eleganciju, stoga ovu bezvremensku haljinu nismo mogli ne uvrstiti na naš popis. Ako zavirite u trgovine, primijetit ćete da su police prepune tog modela.

Mašna u kosi

Francuske filmske zvijezde 60-ih Catherine Deneuve i Brigitte Bardot vječno ćemo pamtiti po crnoj mašni u kosi. Kako vintage moda nikad nije bila popularnija, smatramo da biste ovaj statement dodatak kosi trebali uvrstiti na svoju listu želja, a najbolje od svega je to što ga uz malo kreativnosti možete i sami izraditi.

Torba s drškom

Nakon što je svijet ugledao Grace Kelly kako u ruci drži torbu Hermès Kelly više ništa nije bilo isto. Klasične torbe s ručkom bile su i ostale sinonim za bezvremensku eleganciju, dok svi drugi modeli dolaze i odlaze kao na autobusnom kolodvoru.

Bijeli kaput

Modeli koji su obilježili 90-e - Naomi Campbell, Linda Evangelista i Christy Turlington - nerijetko su crne kapute zamjenjivale bijelima. Ima nešto čedno i bezvremensko u bijelim kaputima što nas privlači poput magneta.

Crne hulahupke

Tanke crne hulahupke odličan su dodatak minicama ili trenutno vrlo popularnim sako-haljinama. Osim što stajlingu daju dozu elegancije, djeluju vrlo seksi i privlačno.