SPLITSKI FESTIVAL

Rozga ostala bez haljine tijekom nastupa

  • +21

Festival zabavne glazbe Split

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Na finalnoj večeri Festivala zabavne glazbe Split 2013. nastupila je i Jelena Rozga

Proteklog vikenda na Prokurativama održao se 53. Festival zabavne glazbe Split, a u nedjelju je bilo veliko finale u kojemu su izabrani pobjednici.

Na festivalu je nastupila i Jelena Rozga koja je izazovnim nastupom privukla pažnju, osobito kad su joj zgodni mladići na pozornici skinuli bijelu haljinu, a ona je ostala u zlatnom kombinezonu.

Jelenu Rozgu su na pozornicu pratili su osam plesača splitskog HNK, u posebnoj koreografiji koju je osmislila koreografkinja Sanja Dimache i plesnim pokretima upotpunila ovu posebnu večer.

Nijedna stvar tu večer nije prepuštena slučaju, tako je cijeli show program izveden je pod budnim okom nagrađivanog redatelja Ivana Lea Leme koji je ovom pričom ujedinio glazbu i ples i pjesmama dao jednu novu dimenziju. Uz Jelenu, na pozornici u ulozi tajanstvenog - markantnog muškarca pojavio se glumac Ivo Perkušić, koji svojim nastupom, ulogom i pojavom kroz cijeli nastup pokušao zavesti Jelenu.

Najbolja pjesma po izboru publike je 'Ćaća' klape Rišpet, prenosi Slobodna Dalmacija. Tako su Ivo Amulić i ekipa osvojili Zlatnog galeba, tj. Grand prix 53. Splitskog festivala, a nagradu Zlatni val za najbolju pjesmu po izboru stručnog žirija dobio je Marko Pecotić Peco koji je s klapom Ragusavecchia otpjevao pjesmu 'A kad bi te pita'.

Treću nagradu žirija dobio je Studio Frendo s pjesmom 'Pipi', a drugu nagradu žirija dobila je grupa Libar s pjesmom 'Oprosti mi'.

Treću nagradu publike osvojili su Zlatko Pejaković i klapa Cambi Split s pjesmom 'Dalmacijo fala ti', dok je Srebrnog galeba dobio Mladen Grdović sa skladbom 'Tu se nosi bila boja'.

Nagrada ZAMP-a za najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnjeg festivala otišla je klapi Rišpet za pjesmu 'Lumin'.

Posebnu nagradu za 50 godina sudjelovanja na Splitskom festivalu od direkcije festivala dobio je Đorđi Peruzović.

Najuspješniji debitant je Krešimir Perović koji je izveo pjesmu 'Tu san rođen'.

Nagradu za izuzetan doprinos glazbi dobio je legendarni Mišo Kovač.