relaksacija i reset od svakodnevnog ritma

Rovinj nikada nije bio bolji izbor za odmor

16.03.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Neovisno o tome volite li više tetošiti se kušajući maslinovo ulje u svom jelu ili masažom na tijelu, ne propustite odličnu priliku uživati u Grand Parku zahvaljujući ponudama koje je hotel pripremio kako vam ove godine Rovinj nikada ne bi bio predaleko

Samo koji sat vožnje automobilom dovoljan je za potpunu relaksaciju i reset od svakodnevnog ritma. Iako je kalendarsko ljeto još daleko, ovdje u Rovinju kao da nekako uvijek ranije započne. Miris mora, tople zrake sunca, pune terase i šetnice te onaj dobro poznati dolce vita stil života na svakom koraku. Najbolja pozornica za uživanje u svemu ovome posljednje tri godine nedvojbeno je Grand Park. Potpuno posvećen Rovinju i uživanju u njemu – od pogleda, stapanja sa svime što je lokalno kroz ponudu jela u restoranima, wellness tretmana pa i do naziva svih sadržaja hotela. Poput malog uvoda u povijest i tradiciju ove destinacije.

Ono što ovom hotelu zaista ne nedostaje jest izbor restorana i barova, kojih je čak sedam, uključujući Agli Amici – restoran koji je lani dobio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu, te Cap Aureo – koji nosi Michelin Plate oznaku. Dva međusobno vrlo različita restorana vrijedna su svake posjete! Primjerice, ono zbog čega Cap Aureo, koji sam sebe naziva „vegetable loving space” restoranom, zavrjeđuje svaku pažnju jest to što se njegov jelovnik sastoji od 20 sljedova koji se temelje na sezonalnosti, lokalitetu i ljubavi prema ovom kraju. Jela se mijenjaju gotovo svaki treći tjedan, stoga kad god došli uvijek ćete pronaći neko novo uzbudljivo jelo koje možete kušati uz zadivljujući pogled na slikovitu starogradsku jezgru i odličan izbor vina i pjenušaca koja će popratiti svaki slijed. Taj pogled prisutan je za svakim stolom u hotelu, bilo da se zaustavite u Viva Eufemia baru na najvišem katu zbog majstorski spravljenog koktela hotela ili pak u Katarina's Patisserieu nakon višesatnog šopinga na Lungomare Plazi kako bi uživali u tog jutra pripremljenoj slastici.

Možda će zvučati neobično, no koliko je maslinovo ulje važno u Cap Aureu toliko je jednako bitno za Albaro wellness&spa ovog hotela. Ovaj dio ponude hotela otkriva tajne istarskog wellnessa! Proteže se preko dvije etaže hotela, u unutarnjem i vanjskom prostoru, uključujući i prostor s tri vanjska bazena na vrhu hotela, od kojih je jedan 50 m dužine, a drugi infinity pool, gdje je svaki trenutak Instagram moment. Tri saune, dvije parne prostorije s raznim temperaturama i posebnim aromatičnim programima, dva manja hladna bazena te prostor za tuširanje za potpuni termalni ciklus dovoljno za provesti nekoliko sati posvećenih samo i isključivo sebi. No spa tretmani ono su što će vaše iskustvo pretvoriti u nezaboravan doživljaj i tu maslinovo ulje ulazi u priču i otkriva tajne terapije Terra Magica. Naime, istarska maslinova ulja imaju visok udio antioksidativnih polifenola. Rimljani su ga upotrebljavali kao dio dnevne njege kože, baš kao što to čine i starije generacije u Rovinju. U Albaru možete probati nekoliko tretmana koji uključuju ovaj zlata vrijedan sastojak, a ono što je zanimljivo jest to da gotovo svaki ritual započinje ispijanjem lokalne rakije. Za one koji ne preskaču nijedan dan u teretani tu je ona s bonus efektom – ovdje teretana uključuje zapanjujući pogled na more i napredan trening uz TechnoGym Kinesis.

Kao što jutra u ovom hotelu započinju pogledom na obasjan Rovinj, tako večeri završavaju drugom stranom lica ovog gradića – njegovom romantičnom, zavodljivom slikom. Savršeno zaokružena priča! Stoga neovisno o tome volite li više tetošiti se kušajući maslinovo ulje u svom jelu ili masažom na tijelu, ne propustite odličnu priliku uživati u Grand Parku zahvaljujući ponudama koje je hotel pripremio kako vam ove godine Rovinj nikada ne bi bio predaleko. www.maistra.com