ASTRO PROFILIRANJE

Rođeni u znaku Raka slove za ćudljive, čak i hirovite osobe i jako podliježu utjecajima ljudi

25.06.2023 u 08:00

Bionic
Reading

Razdobljem Raka, od 21. lipnja do 22. srpnja, i ljudima rođenima u to vrijeme vlada Mjesec, planet povezan s osjećajima, sjećanjima, maštom i snovima. Tipičan Rak ima poput Mjeseca oblo lice, izražajne, velike bademaste oči i pune usne. Čak je i vitak tip Raka obilježen nježnim i zaobljenim linijama. Iako se ne doima mišićavo, ima više tjelesne snage nego što bi se na prvi pogled reklo

Rođeni u ovom znaku slove za ćudljive, čak i hirovite. Jako podliježu utjecajima ljudi i okruženja u kojem se nalaze i osciliraju u raspoloženju, ovisno o kvaliteti utjecaja. Iako su vrlo osjećajni, nisu nužno iracionalni. Spajajući nagon i razum, pronalaze način da zaštite bića i stvari koje vole. Ponekad njihova brižnost postaje teret za one prema kojima su usmjerili brigu.

Ne uspiju li zasnovati obitelj ili su im obiteljski odnosi narušeni, zadovoljit će potrebu za pripadanjem i pružanjem skrbi u odgovarajućoj ustanovi ili zajednici. Ako ne stvore potomstvo, rado će se uključiti u humanitarne i druge aktivnosti kojima je svrha unaprijediti kvalitetu života najmlađih. Imaju jaku svijest o porijeklu i čvrsto su vezani uz rodnu grudu čak i ako žive daleko od nje. Sentimentalni su i nostalgični, vole tradiciju i povijest.

Margot Robbie rođena je 2. srpnja 1990. u znaku Raka Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Zašto u prvih 30 dana kalendarskog ljeta vlada baš znak Raka? Nakon što dosegne točku ljetnog solsticija i vrhunac svoje prividne godišnje putanje, Sunce se počinje polako spuštati, a dnevno svjetlo opadati. Stari su astrolozi dodijelili simbol Raka isječku ekliptike koji počinje na točki ljetnog solsticija iz jednostavnog razloga - zato što ih je Sunčevo spuštanje podsjetilo na tipično račje uzmicanje.