PET TJEDANA ZABAVE

Riječki karneval je pred vratima

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 16.01.2012 18:55
  • Objavljeno 16.01.2012 u 16:53
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hoće li glasati za ili protiv ulaska u Europsku uniju, Riječani se još dvoume, no za njih zasigurno nema dileme što će biti tijekom petog godišnjeg doba u njihovom gradu, koje je za neke, iako službeno započinje sutra, već počelo. Kostimi, maske, alegorijska kola i sva popratna mašinerija već su spremni, još ih samo valja ulickati jer Riječki karneval, 29. po redu, pred vratima je

Ove će godine Riječki karneval trajati pet tjedana, od 17. siječnja do 22. veljače, najavljeno je danas u salonu Grada Rijeke. Maškarano ludilo u gradu na Rječini označit će se sutra, kao i uvijek podizanjem pusta na Pehlinu i Zametu te na Drenovi i Pašcu, a 20. siječnja riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dragovoljno će predati ključ Grada neumornom meštru Toniju. Tom će prilikom još uvijek aktualna kraljica karnevala, Ines Martinić otići u povijest, a na njeno će mjesto biti izabrana nova.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa predstavio je program Riječkog karnevala, jednog od najvećih u ovom dijelu Europe, koji se detaljno može iščitati na službenim stranicama. Škarpa je istaknuo ovogodišnje promjene, što je svakako šator s velikim zabavnim parkom na Delti, pod kojim će se održavati raznovrsni programi, prilagođeni svačijim ukusima.

I tradicionalna Dječja karnevalska povorka, koja će se održati u subotu 11. veljače, donosi promjene. Povorka s mališanima odvijat će se, naime, obrnutom rutom nego inače. Okupljanje će biti na Gatu Karoline Riječke i Putničkoj obali, a krenut će ulicom Riva, preko Splitske, Adamićeve i Trga Republike Hrvatske, prodefilirati Korzom pa Scarpinom ulicom, Trgom Bana Jelačića, Ribarskom i završiti na Parkiralištu Delta, u Karnevalskom šatoru.

Nedjelja, 18. veljače, rezervirana je za prepoznatljivu Međunarodnu karnevalsku povorku, koju će, prema riječima Vojka Obersnela, pratiti i do sto tisuća gledatelja.

‘Karneval je ono po čemu smo drukčiji i originalni, i sigurno je da nijedna druga manifestacija ne može na Korzo privući toliko velik broj gledatelja’, pohvalio se gradonačelnik, u nadi da će se potrefiti dobro vrijeme.

Nakon cjelodnevnog ludila na Korzu, za dobro raspoloženje gostiju i sudionika Međunarodna karnevalske povorke do dugo u noć pobrinut će se Trio gušt na Gatu Karoline riječke.

Središnja karnevalska događanja i ove godine organizira Turistička zajednica grada Rijeke te poziva sve zaljubljenike maškaranog ludila da i ove godine u Rijeci budu što žele.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi