MAISTRA ROVINJ VRSAR

Restoran Wine Vault kao nezaobilazno enogastronomsko odredište

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.05.2011 15:59
  • Objavljeno 10.05.2011 u 12:13
chef Tomislav Gretic

chef Tomislav Gretic

Izvor: tportal.hr / Autor: maistra

Uvodnim riječima: 'Ovo što imate pred sobom je moje životno djelo, ostavština ako želite... Kratki sažetak lutanja po svijetu u zadnjih deset godina koje sam pretočio na papir. Tu su svi utjecaji i okusi, svi mali skriveni znakovi, koji su od mene napravili to što jesam danas', chef Gretić kreirao je jelovnik restorana slijedeći tradiciju francuske gastronomije, opet unoseći novu svježinu i kreativnost svojim odabirom i kombinacijom okusa

Ako je za pretpostaviti da restoran stvara svoj renome ponajviše zahvaljujući vještinama i umijeću svog glavnog kuhara, onda se restoran Wine Vault, koji se nalazi u sklopu hotela Monte Mulini u Rovinju, bez sumnje može proglasiti jednim od ponajboljih hrvatskih restorana. Iako može zvučati pretenciozno, tvrdnja je argumentirana jednostavnom činjenicom da restoran vodi jedan od najboljih hrvatskih chefova - Tomislav Gretić. Njegova profesionalna priča ne seže daleko u prošlost, no usprkos tome životopis Tomislava Gretića ipak je poprilično dug, a u njegovim jelima uživale su brojne poznate osobe, među kojima i Bono Vox i U2, Santana, dečki iz Red Hot Chili Peppersa, Tina Turner, grupa Depeche Mode, John Malkovich, Michael Palin, Nick Nolte, Roger Moore te druge poznate osobe iz zemlje i svijeta.

maistra

maistra

Izvor: tportal.hr / Autor: maistra

Ovisno o tome u koje doba godine posjetite restoran, pred sobom ćete listati drugačiji jelovnik. Naime, Chef Gretić ponudu menija restorana Wine Vault kreira u skladu s godišnjim dobom, slijedeći tradiciju francuske gastronomije u kombinaciji sa sezonskim autohtonim proizvodima. Tako ovog proljeća kušajte Brancin Pierre Gagnaire ili Confit od patke s šparugama, a u toplim ljetnim danima odaberite pečenu juhu od morskih plodova te se zasladite desertom breskva i Auguste Escoffier. Za potpun doživljaj, sve to valja sljubiti s jednim od 600 etiketa domaćih i inozemnih vina iz Francuske, Italije, Španjolske, Novog Zelanda, Čilea te Australije, ali i mnogih drugih zemalja. Zanimljivo je da su u karti zapisani i napuci o porijeklu svake sorte i napuci za pravilno kušanje vina, tako da se i za vinske laike posjet restoranima hotela Monte Mulini može pretvoriti u pravi doživljaj i sasvim novo iskustvo. Ovaj tradicionalno uređeni vinski podrum vodi najbolji hrvatski sommelier Emil Perdec, višestruki državni prvak koji je osvojio niz nagrada, među kojima se svakako ističe dvostruka pobjeda na prestižnom Trophée Ruinart u Francuskoj, svojevrsnom Europskom prvenstvu sommeliera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi