CHEF TOMAŽ KAVČIČ

Recept za najmirisnije pečeno pile

28.12.2015 u 12:42

Bionic
Reading

Sočno pečeno pile u mirisnim medietarsnkim začinima i s malo meda i limuna, prema receptu poznatog slovenskog chefa Tomaža Kavčića, odličan je izbor za nedjeljni ručak, ali i blagdansku trpezu

Chef Tomaž Kavčič pionir je slow kuhinje u Sloveniji ičetvrta generacija obitelji koja vodi poznati i nagrađivani restoran PriLojzetu, smješten u dvorcu Zemono u Vipavskoj dolini. Stil kuhanjaTomaža Kavčiča vrlo je jednostavan, a on tvrdi da i najobičnija jelapoput goveđe juhe ili pirea od krumpira mogu zablistati na stolu. Jedinije slovenski dobitnik prestižnog talijanskog priznanja Zlatni kuhar (Cuoco d'oro) i uspješno surađuje s trgovačkim lancem Lidl s hrvatskim chefom Matom Jankovićem.

Recept za pečeno pile s medom, limunom i mediteranskim začinskim biljem izkuharice 'Tomaž vs. Mate' u izdanju Lidla,savršen je izbor za nedjeljnu, ali i blagdansku trpezu.

Potrebni sastojci:

1 pile
2 limuna
Velika žlica meda
Timijan
Ružmarin
Kadulja
Origano
1 luk
Lovorov list
Režanj češnjaka
1 dl bijelog vina

4 krumpira
Maslinovo ulje
Prstohvat kurkume
Sol i papar

Priprema

Napravimo marinadu od meda, soka limuna, kurkume, soli i maslinova ulja.

Dobro utrljamo pile marinadom, poparimo ga i pospemo sjeckanim mediteranskim biljem. Batke podvežemo kuharskim konopcem.

Krumpir operemo i narežemo na ploške, luk također i sve skupa stavimo u lim za pečenje.

Posolimo, poparimo i nauljimo maslinovim uljem.

Marinirano pile stavimo na krumpir i luk, dodamo nekoliko kriški limuna, prepolovljen češnjak, lovorov list i zalijemo bijelim vinom.

Zajedno pečemo u pećnici na 180 stupnjeva oko dva sata.

409043,409228,409018,409176