DRAMATIČNA KRETANJA

Razdoblje pomrčina i retrogradnih planeta u punom je jeku, no to će najmanje osjetiti Bikovi, Djevice, Škorpioni i Ribe

05.06.2021 u 07:40

Bionic
Reading

Lipanj 2021. donosi brojna uzbudljiva astrološka kretanja, uključujući ulazak Marsa u Lava, trotjednu Merkurovu retrogradaciju i suncostaj u Raku, a još će dramatičnija biti pomrčina Sunca u Blizancima

Kad je lipanj počeo, vladavina Blizanaca bila je u punom jeku, ali je Venera 2. lipnja ušla u Raka i pridružila se Marsu, zahvaljujući čemu će idući tjedni poprimiti emocionalne račje nijanse.

Povrh toga, blizanački vladar Merkur retrogradan je do 22. lipnja, što znači da će cijelo to vrijeme biti naglašene samo izvrnute osobine Blizanaca. Dokle se god Merkur bude kretao (prividno) natraške, promet i komunikacije bit će obilježeni nesporazumima, zastojima, kašnjenjima i odgodama. Mnogima će se potkrasti pogreške pri unosu podataka ili slanju poruka.

Turistička sezona: Uspješna i nabijena pohotom

Sunčeva pomrčina u Blizancima 10. lipnja past će usred Merkurove retrogradacije, što daje naslutiti da će se na taj dan ili oko njega dogoditi nešto značajno na planu politike ili religije, ne nužno u Hrvatskoj. Pomrčina će biti vidljiva u velikim dijelovima Europe i Azije, u sjevernoj i zapadnoj Africi, Sjevernoj Americi i preko Atlantskog oceana.

Iako će 11. lipnja ratoborni Mars uletjeti u plamtećeg Lava, ljetni suncostaj i početak vladavine Raka 21. lipnja osigurat će nastavak jakog utjecaja dubokih emocija na odluke i ponašanja. Kraj Merkurove retrogradacije 22. lipnja govori o poboljšanju prometa i veza, što će se povoljno odraziti na turističku sezonu.

  • +3
Maye Musk horoskopski je Ovan, rođena je 19. travnja 1948. Izvor: Profimedia / Autor: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pun mjesec u Jarcu nasuprot Suncu u Raku 24. lipnja najavljuje povoljno razdoblje za Bikove, Djevice, Škorpione i Ribe, a upozorava na oprez Jarce i Rakove te u malo manjoj mjeri Ovnove i Vage.

  • +7
Kraljica Letizia u horoskopu je Djevica, rođena je 15. rujna 1972. Izvor: Profimedia / Autor: Casa de SM El Rey/POOL/DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovima potonjima idućih će mjesec dana pomagati Venera i Mars, koji će se 27. lipnja udružiti u uzavrelom Lavu, podižući libido do neba i navodeći mase turista na žestoku erotsku aktivnost.

  • +5
Will Smith rođen je u znaku Vage 25. rujna 1968. Izvor: Profimedia / Autor: COLUMBIA PICTURES - ZUCKERMAN, ROBERT - Album / Album / Profimedia