NEMA KRIZE ZA BOGATE HRVATE

Rasprodana najskuplja uskršnja putovanja

23.03.2012 u 06:53

Bionic
Reading

Toplo vrijeme bez zamornih vrućina, povoljne cijene i velik izbor organiziranih aranžmana aduti su koji Uskrs početkom travnja čine savršenim za kraći odmor ili lutanje po svjetskim metropolama

U vodećim turističkim agencijama ističu da je ovogodišnji Uskrs obilježen nešto nižim cijenama aranžmana te velikim interesom za najskuplje daleke destinacije i krstarenja koja su apsolutni hit.

Čini se da su promjenom meteoroloških prilika i Hrvati željni putovanja krenuli u potragu za svojim proljetnim odredištem pa turoperatori zadovoljno trljaju ruke. Kao dodatni poticaj za odabir putovanja, ali i s obzirom na gospodarsku situaciju, dodatno su smanjili cijene koje su sada manje i za deset posto.

Rasprodane najskuplje destinacije

Zanimljivo je da su najprije rasprodana najskuplja putovanja za koja s raznim doplatama poput aerodromskih pristojbi treba izdvojiti i više od 15 tisuća kuna.

Tražilo se mjesto više za Kinu, Vijetnam, Kambodžu i Meksiko, a zadnja mjesta prodaju se na polascima za Kubu i od svega navedenoga najpovoljniji Dubai po cijeni od oko 7.500 kuna za putovanje s četiri noćenja u hotelu s četiri zvjezdice.

Hoi An, Vijetnam

Iako broj hrvatskih turista koji organizirano posjete daleke zemlje u svjetskim razmjerima i nije posebno velik, brojke pokazuju da najskuplja turistička odredišta u Hrvatskoj imaju stabilan krug klijenata.

Europske ture

U posebno sniženoj ponudi iz Zagreba se čarter letom za nešto više od 4.000 kuna u najjeftinijoj varijanti može otići za Uskrs u Barcelonu, koja i ove godine nosi titulu najboljeg europskog grada.

Prekrasnim plažama i odličnom noćnom životu teško koji europski grad može konkurirati, no jednako su traženi i zanimljivi portugalski Lisabon te europska orijentalna prijestolnica Istanbul.

Toskana je lako dostupna autobusom, a svakako najljepša baš u proljeće. Tu su i 'vječni' Rim, Prag, Beč, London i Pariz, kao i  'rasprodani' Madrid.

Svi željni prave romantike mogu se pak odlučiti za jedno od najsadržajnijih uskršnjih putovanja – petodnevnu turu po Engleskoj ili osmodnevni obilazak baltičkih prijestolnica.

U sklopu petodnevnog obilaska Andaluzije može se, između ostalih gradova, posjetiti Cordobu

Među zanimljivim aranžmanima ističe se i petodnevni obilazak Andaluzije, gdje se za manje od šest tisuća kuna mogu posjetiti Madrid, Granada, Cordoba, Sevilla i Toledo. U cijenu je uključeno pet noćenja s doručkom u hotelima s četiri zvjezdice te ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju.

Od mediteranskih destinacija popularnom se ponovno pokazao Cipar, za koji su sedmodnevni aranžmani, zrakoplovom iz Ljubljane, Maribora ili Klagenfurta, dostupni već za oko tri tisuće kuna.

Jadran i krstarenja

Nedavno potonuće krstaša očito nije obeshrabrilo Hrvate s obzirom da su krstarenja apsolutni proljetni hit. Broj rezervacija za krstarenja posljednjih je mjeseci u stalnom porastu, čemu zasigurno pridonosi podatak da agencije, u suradnji s brodarima, nude velik broj polazaka s osnovnom cijenom od oko dvije tisuće kuna.

Uoči Uskrsa svoja će vrata otvoriti gotovo svi jadranski hoteli u kojima će se na početku sezone moći uživati u pristupačnim cijenama s mnogim dodatnim pogodnostima kao što su animacija za djecu ili razne tematske aktivnosti. Hrvati na Jadranu tijekom uskršnjih blagdana tradicionalno najviše traže Kvarner i Istru koji su upravo u proljeće poznati po sezoni divljih šparoga.

Uzmemo li u obzir da se svi aranžmani u agencijama (barem onim najvećima poput Kompasa i Atlasa) mogu dobiti na rate bez kamata, ovaj je Uskrs zaista šteta ne iskoristiti za putovanje.