IZAŠAO IZ BOLNICE

Rajko Dujmić progovorio o bolesti

16.05.2012 u 13:25

Bionic
Reading

Već u ponedjeljak navečer, nakon tri dana boravka u KBC-u Zagreb, skladatelj Rajko Dujmić pušten je na kućnu njegu

Hvala Bogu, izgledalo je puno gore nego što je zapravo bilo. Vratili su me doma, u normalan život, i rekli da se moram paziti i dolaziti na kontrole', kazao je vođa Novih fosila za Večernji list

Operacija premosnice, na sreću, nije potrebna i Rajko od sada mora paziti da se ne izlaže stresu, mora se kretati, ali ne i naprezati, paziti što jede i, svakako, prestati pušiti. U subotu u osam ujutro, dodaje, probudila ga je bol u prsima.

'Činilo se kao da mi je kamion na grudima, a nisam osjećao otkucaje srca. Samo vibriranje, drhtaje. Liječnici kažu da je to vrlo opasno stanje jer se krv može zgrušati, a ugrušak izazvati opasne komplikacije. Na sreću, ništa se od svega nije dogodilo', kaže.

U tri dana obavili su mu sve pretrage, a Rajko ne može nahvaliti brižnost i ljubaznost osoblja 1. kardiološkog odjela na Rebru. Kako bi izbjegao uzrujavanje, preporučili su mu tablete za umirenje, a koristit će mu i poznavanje autogenog treninga, tečaj koji je davno završio.

'To je tehnika kojom naučiš emocije, sebe držati pod kontrolom i sada mi puno pomaže. Ovo što se dogodilo posljedica je silnog stresa. Bradin odlazak silno me zabolio, a dva dana nakon pokopa sve je kulminiralo', govori Rajko.