OBRATITE PAŽNJU

Radite li ih i vi? Zbog ove četiri greške vaša kosa može postati suhom

09.03.2021 u 15:58

Bionic
Reading

Mnogo je razloga zašto nam se kosa isušuje. Vrući proizvodi za stiliziranje kose, vjetar, hladnoća ili korištenje pogrešnih proizvoda za njegu samo su neki od njih. Suha kosa brzo izgubi sjaj i u nekom trenutku izgleda vrlo zanemareno. No, premalo vlage u stanju je oštetiti i unutrašnjost kose

Ne pijete dovoljno vode

Ako tijelo ne dobije dovoljno tekućine, ne može je pustiti u kosu. Zapravo logičan izračun, zar ne? Jer briga iznutra jednako je važna kao i briga izvana. Stoga je vrlo važno da tijekom dana pijete dovoljno vode kako bi kosa, poput ostatka tijela, bila hidratizirana. Minerali i soli u vodi neophodni su za kožu i kosu.

Nezdrava hrana

Ova se točka također čini logičnom, ali je često podcijenjena. Uravnotežena prehrana može imati velik utjecaj na vašu kožu i kosu. Na taj način tijelu osiguravamo važne hranjive tvari koje su mu potrebne za opskrbu. Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama posebno je važna. Na primjer riba, sirovo povrće, ulja za kuhanje ili orašasti plodovi. Naravno, najprije biste trebali pokušati unositi važne hranjive sastojke prehranom. Ali kao što svi znamo, to ne funkcionira uvijek, pogotovo kad radite od kuće. Stoga možete koristiti i dodatke prehrani kako biste (barem djelomično) nadoknadili deficit. Vitamini i minerali su posebno važni.

Ne marite dovoljno za vlasište

Iako s ljubavlju svakodnevno njegujemo i njegujemo kožu na licu i tijelu, potpuno zaboravljamo na vlasište. Zbog kose joj je naravno teže pristupiti, ali svejedno zahtijeva posebnu njegu, bez obzira na šampon i regenerator. Primjerice, neka područja kože na tjemenu imaju vrlo male pore i stoga mogu apsorbirati malo ili nimalo vlage. Stvorite parnu kupku za vlastište kako biste otvoritili pore. Za navedeno vam nije potrebna vruča voda, samo bogata maska za kosu i kapa za tuširanje. Nakon što ste masku nanijeli na kosu, stavite kapu i pustite da djeluje pola sata. Toplina vlasišta skuplja se ispod kape, otvara pore i omogućuje maski da se bolje upije.

Ne koristite prirodne proizvode

Ako imate osobito suhu kosu, a možda i svrbež vlasišta, isplati se prebaciti na njegu kose temeljenu na prirodi. U usporedbi s kemijskim sastojcima, koji obično imaju samo kratkotrajni učinak i mogu isušiti kosu, prirodne tvari učinkovitije se brinu o stanju kose. Oni se također bolje podnose. Najbolje je samo isprobati i vidjeti možete li uočiti razliku. Međutim, ovdje vam treba malo strpljenja, jer kao i kod svih stvari s kosom, proizvodi na prirodnoj bazi kosi se prvo moraju prilagoditi. Stvarnu razliku vjerojatno ćete vidjeti tek nakon otprilike tri mjeseca.

  • +3
Bob frizure Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia