Tajna večera s influencerima

Prvi rođendan Planet of plants linije proslavljen uz povratak prirodi

04.07.2022 u 13:38

  • +5

Tajna večera - Planet of plants

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Zvijezda i PIK proslavili su godinu dana prve plant based linije proizvoda uz Tajnu večeru s influencerima

Što kad bismo vam rekli da namirnice biljnog porijekla mogu biti toliko ukusne da nećete ni primijetiti da niste konzumirali meso? Upravo je to bila premisa Tajne večere za influencere i food blogere u organizaciji Zvijezde i PIK Vrbovca, kojom su te kompanije Fortenova grupe obilježile prvi rođendan zajedničke linije Planet of plants, u kojoj su proizvodi 100 posto biljnog porijekla i 100 posto ukusa, u što su se na Tajnoj večeri uvjerili influenceri i blogeri. Većina njih, naime, nije primijetila da jedu Planet of plants burger od graška, da uz raviole i consomme od rajčica nisu jeli mljeveno meso nego proteine graška ili da je salama u hladnom predjelu napravljena od proteina suncokreta.

U prvoj Planet of plants liniji u Hrvatskoj je devet proizvoda - burger, salama, mljeveno, okruglice, ulje, majoneza, umak, namaz i kokosova mast koje su razvili stručnjaci iz perjanica domaće prehrambene industrije – Zvijezde i PIK Vrbovca. Zajedničko svim proizvodima je da ne sadrže jaja, soju ni gluten, što je posebno oduševilo goste Tajne večere u La Grmi, koji su uživali u zelenilu koje ih je okruživalo, kao i u raskošnom biljnom meniju.

'Iznimno smo ponosni na prvi rođendan linije Planet of plants, koja je pokazala kako se naše kontinuirano ulaganje u nove tehnologije, inovativnost i praćenje nutricionističkih trendova itekako isplatilo. Najveća nagrada su nam zadovoljni kupci, koji prepoznaju vrijednost ovih proizvoda. Osim što je prehrana sa smanjenim unosom mesa sada popularna, znamo i da pozitivno utječe na prirodu i naš planet, što nam je jako važno. U suradnji s PIK-om nastavit ćemo razvijati nove proizvode linije Planet of plants i osluškivati svoje kupce', rekao je Gašpar Novak, direktor marketinga i razvoja Zvijezde.

'Većina mesnih industrija u svijetu krenula je u razvoj proizvoda baziranih na biljnim proteinima. Kako ovakvi razvojni projekti obično traju i po nekoliko godina, jako smo zadovoljni i ponosni što domaćim potrošačima prvi na tržištu možemo ponuditi liniju proizvoda biljnog podrijetla koja je još jedan dokaz kako i u Hrvatskoj imamo znanje i iskustvo kojima možemo konkurirati i, uz pomoć kolega stručnjaka, razvijati proizvode koji idu ukorak sa svjetskim trendovima', rekla je Kristina Hustić, direktorica marketinga PIK Vrbovca.

Osim u Hrvatskoj, proizvodi linije Planet of plants uspješno su izašli i na tržišta Slovenije, Srbije i BiH.

O liniji Planet of plants

Planet of plants linija proizvoda namijenjena je svima i uklapa se u različite prehrambene stilove, uključujući i fleksiterijanstvo, u kojem se konzumenti ne žele odreći mesa, ali prednost daju namirnicama biljnog podrijetla. Zbog pažljivo biranih sastojaka, linija je pogodna i za vegane odnosno osobe koje izbjegavaju sve namirnice životinjskog podrijetla, kao i za vegetarijance, a njezina je načela jednostavno usvojiti već danas.