VAŽNA ODLUKA

Provjerite jeste li spremni za brak

23.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ulazak u brak jedna je od najvažnijih životnih odluka i zato mora biti pametno donesena kako odnos ne bi rezultirao neuspjehom

Nažalost, mnogi brakovi danas završavaju razvodom. Kako su pojasnili bračni terapeuti za časopis Essence, najčešći razlog je taj

što je brak i sklopljen zbog pogrešnih motiva. Kako biste izbjegli takvu ne previše ugodnu situaciju, provjerite dobro jeste li spremni za brak.

Vjenčanje važnije od braka
Nekim je ženama sam dan vjenčanja puno važniji od braka. Ako puno više toga znate o cvijeću, sviračima i jelovniku od duga na kartici vašeg budućeg supruga, onda brak definitivno nije za vas.

Povjerenje
U bračnom odnosu povjerenje je ključna stvar. Ako ne možete u potpunosti vjerovati svojemu partneru i čak mislite da je malo sumnje pozitivna stvar, onda još uvijek niste spremni za bračno zajedništvo.

Ne vidite se u ulozi roditelja
Ako se ne možete zamisliti u ulozi majke, a vaš partner želi djecu, ne biste se trebali vjenčati dok se ne dogovorite oko te vruće teme. Ako se pak spremate ući u brak s muškarcem koji već ima svoje dijete, dobro razmislite o tom koraku jer će takav odnos teško uspjeti.

Prekratko izlazite
Koliko dugo izlazite? Ako je vaš odgovor manje od dvije godine, odgodite vjenčanje. Naime, statistike pokazuju da su razvodi češći kod parova koji su prije braka bili zajedno manje od dvije godine.


Brak nije samo dan vjenčanja
Poznavanje samog sebe
Ako se spremate ući u brak, a još uvijek niste dovoljno svjesni sebe i vlastitog sustava vrijednosti, onda zapravo pristajete na kompromis. Očito ne vjerujete u sebe, ali brak neće biti dobro rješenje jer teško da ćete istinski poznavati partnera kad ne poznajete ni sami sebe.

Pod pritiskom
Razmislite o razlogu zbog kojega se želite vjenčati. Prisiljava li vas okolina na to? Možda roditelji vrše pritisak? A možda i partner to žarko želi? Kakav god razlog bio, brak neće uspjeti.

Seksi iskrice
Već ste dugo zajedno, a u seksu su nestale iskrice. Možda se i uvjeravate da je to normalno, ali ako između vas nema više seksualne kemije, nemojte se nadati da će se to promijeniti u braku.

Ovisnost
Ako jedno od vas dvoje ima problema s ovisnošću, brak nije dobro rješenje. Ovisnost je stvar koju svatko osobno treba riješiti, a brak neće pridonijeti povoljnom rješavanju problema. Usto, nije korektno da drugu osobu prisiljavate na nošenje s tako teškim problemom.

Zaigranost
Još uvijek ste zaigrani i volite flertati? Želite istražiti svijet i još puno toga napraviti na poslovnom planu? Ako ste odgovorili potvrdno, onda možda još uvijek za vas nije vrijeme za brak.