povratak u školske klupe

Obišli smo gomilu dućana u Arena Centru i sastavili popis svega što vašem klincu treba za školu. Uštedite i vrijeme i novac

12.09.2019 u 06:35

Bionic
Reading

Došlo je to vrijeme. Počinje škola, a s njom i vječita borba svakog roditelja - kako natjerati svog klinca da u jednom dahu, bez većih komplikacija, obiđe što više dućana u kojima mora isprobati nebrojene komade odjeće. Bilo kako bilo, nema tu pomoći. Sjeli smo u auto i krenuli u Arena Centar

Moj sin Ian ima skoro osam godina. U ponedjeljak je krenuo u drugi razred osnovne škole. Ovaj izlet u Arena Centar drugi je krug šopinga. Znate kako je - bez obzira na sve popise ovoga svijeta, čovjek uvijek nešto zaboravi.

Odmah je krenulo napeto. Ne znam što mi je teže palo, gužva u šoping centru ili njegovo inzistiranje da uđemo u dućane u kojima se prodaje oprema za Playstation umjesto da isprobava odjeću i obuću. Ne znam kako, ali na kraju smo ipak uspjeli neviđeno. Obišli smo čak 10 trgovina i u svakoj od njih pronašli nešto što nam se sviđa i što nam je potrebno.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prva postaja našeg puta: Sport Vision. Dali smo se u intenzivnu potragu za majicama za tjelesni i tenisicama. Naravno, prva stvar koju je naš mali protagonist uočio bila je nogometna lopta. Još jedan bod za mamu! Othrvali smo se distrakciji i uspješno nastavili svoju šoping avanturu.

Idući je na redu bio Converse. Ondje sam našla savršene starke za sebe i nisam mogla odoljeti pa sam si priuštila novi par. U Champion shopu uboli smo majice i tenisice za tjelesni. Nastavljamo sretni, znajući da smo skinuli već dvije stvari s našeg podužeg popisa.

Ulazimo u trgovinu BluKids. U njoj je Ian pronašao plavi bezrukavnik, kakvog je oduvijek htio, a našli smo i zgodne hoodice te donji dio trenirke, tako da smo i to skinuli s liste.

  • +25
arena centar 1 Izvor: tportal.hr / Autor: tnative

Idemo dalje. Koko Kids Store. Oduševili smo se preslatkim haljinicama s volanima za curice i odijelcima s leptir-mašnama za dečke. Ljubav na prvi pogled.

Nakon što smo više-manje riješili odjeću i obuću došlo je vrijeme za nabavku zadnjih stvari za školu. Nikako kupiti flomastere! Stoga smo brže-bolje iskoristili odličan asortiman u trgovini Hoću knjigu. Čudo, taj dućan ima pokriven kompletan školski asortiman. Ian je odmah po ulasku skužio knjigu 'Ono' Stephena Kinga i pojurio k nama vičući: 'Ono je svugdje, mama, svugdje me prati!' – nakon čega se ipak smirio i mogli smo obaviti kupovinu flomastera po koje smo došli.

Donosimo vam pregled osnovnog paketa koji će zasigurno zatrebati svakom vašem školarcu bez obzira na njegovu ili njezinu dob. Nakon ove kalvarije koju sam protekli vikend prošla sa svojim Ianom naučila sam jednu stvar - ono što je ključno u ovakvim situacijama jest dobra organizacija. Što bih dala da je netko sa mnom podijelio neki sličan popis! Uštedjela bih si i vremena i živaca, a zaputite li se ovaj vikend u Arena Centar, vi ćete, izvučete li na odabranim prodajnim mjestima svoje Master ili Maestro kartice, uštedjeti i 20 posto od ukupnog iznosa kupovine!

Ukoliko dijete ostaje samo doma duže od nekoliko sati, možda je pravo vrijeme za nabavku prvog mobitela. Ako se odlučite za smartphone, korisna aplikacija za kontrolu djetetova ekrana je Parental Control by ESET, kojom možete kontrolirati i vrijeme i sadržaj kojem ima pristup, ali i pratiti kamo se kreće, koju aplikaciju najčešće koristi itd.

I onda trenutak najveće sreće – a odmah nakon toga i razočarenja. U Samsungovu trgovinu išli smo po smartphone za frendove. Ian se, jasno, ponadao da je novi telefon namijenjen njemu, ali tu smo odluku donijeli još odavna. U drugom mu razredu, realno, telefon još ne treba. Nikad ga ne ostavljamo doma samog, ostaje u školi dok ga ne pokupimo. Tek kad se to jednom promijeni razmislit ćemo o telefonu za svoje dijete. Dotad će se mališan morati ipak malo strpjeti.

  • +20
back to school Izvor: tportal.hr / Autor: tnative

Tužna lica krenuli smo dalje u Skechers Store u nadi da ćemo oraspoložiti malca. Kao što svaka mama još od izuma baterije dobro zna, nema te tuge koju svjetleće skechersice neće riješiti. Pretposljednja stanica – Muller. Ondje smo našli nekoliko jako kul bilježnica i pisanki pa smo piknuli i više nego što nam je bilo potrebno. Teke su ipak potrošni materijal. Trebat će nam ih gomila kroz godinu.

Posljednja postaja, Yammamay. Ruku na srce, sebe sam već počastila novim parom starki, ali jednostavno sam morala vidjeti što ima novog u Yammamayu. Moram li uopće reći da se nisam mogla odlučiti? Na kraju je ipak prevladao razum. Ipak ću pričekati još tjedan dana jer je idući vikend u Arena Centru Vikend Plus akcija za plaćanje Master i Maestro karticama. Popust od 20 posto uvijek je sjajna vijest, osobito kad su u pitanju veće nabavke. Osjeti se to na računu.

  • +20
back to school Izvor: tportal.hr / Autor: tnative

Na kraju dana, priznajem, umor nije svladao samo Iana. Možda se jesmo vratili kući umorni od silnog hodanja, nagovaranja i isprobavanja, ali smo svejedno bili sretni jer smo zbilja odlično pazarili. Potrošili smo nešto više novca od planiranog, ali zato smo sad sigurni da znamo točno što nam treba za Iana i početak školske godine.

Kako vas ne bi zadesila ista sudbina, sastavili smo za vas mali vodič - starter pack - da vam olakšamo kupovinu. Uz naš popis nećete biti samo brži i efikasniji, nego ćete još uštedjeti pokojeg Mažuranića. A s obzirom na to da se ovaj vikend u Arena Centru odvija Vikend Plus akcija, upravo vam tada preporučujemo posjet, mini izlet i obavljanje kupovine prema popisu. Tko zna, možda stignete i u kino...

U ovoj fazi dijete već sigurno posjeduje barem jedan elektronički uređaj (smartphone, tablet, računalo ili nešto četvrto). S početkom školske godine telekom operateri često imaju razne akcije na opremu za uređaje pa razmislite o tome da iskoristite priliku i potražite nove dodatke za smartphone za vašeg školarca.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Arena Centrom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.