NAGRADNJAČA

Provedite vikend u turističkom selu Vuglec Breg

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.09.2012 11:52
  • Objavljeno 03.09.2012 u 11:52
restoran

restoran

Izvor: Promo fotografije / Autor: vuglec breg

Turističko selo Vuglec Breg plod je stvaralačke i romantičarske vizije obitelji Vuglec, koja je željela baštinu svojih predaka, starih Vugleca, pretvoriti u trajnu vrijednost. Ideja vodilja bila je stvaranje jedinstvenog ambijenta za vrhunski ugođaj i potpuni užitak u prirodnom okruženju prelijepog Hrvatskog Zagorja. A mi vam poklanjamo obiteljski vikend za dvoje odraslih s djecom (petak do nedjelje) na bazi noćenja s doručkom u jednom od apartmana iskoristivo od 7. do 9. rujna.

Seoski turizam Vuglec Breg nastao je na temeljima starog, zagorskog zaseoka Vugleci, na životnim iskustvima i tradiciji sela u Hrvatskom Zagorju, u kojem se još do sedamdesetih godina prošlog stoljeća aktivno živjelo i radilo.

Cijelo imanje prostire se na preko 12 hektara površine, a s vrha od približno 300 m nadmorske visine pruža se prekrasan pogled na okolne zagorske brežuljke ispunjene kućama, kletima i crkvicama.

Obnovljeni Vuglec Breg sastoji se od nekoliko autohtonih zagorskih hiža uređenih za smještaj gostiju te stare gospodarske zgrade u kojoj se nalaze restoran, vinski podrum i dvorana za seminare. Pored restorana, uz prve redove vinograda smještena je sjenica s roštiljem, krušnom peći i ljetnom terasom.

Na sjevernoj strani Vuglec Brega nalazi se štala za konje, dva igrališta za tenis i mali nogomet, dječje igralište te šetnice u neposrednom okruženju vinograda šuma i pašnjaka.

vuglec breg

vuglec breg

Izvor: Promo fotografije / Autor: vuglec breg

Prirodni i domaćinski ugođaj cijeloga Vuglec Brega dodatno nadopunjuje i obogaćuje vinograd. Mladi nasadi s ukupno 16 000 trsova plemenitih sorti, zasađeni su na približno četiri hektara južnih padina kojima od proljeća, pa do kasne jeseni svojim plemenitim i raskošnim bojama daju veličanstven izgled i pravi su praznik za oči.

Gosti Vuglec Brega mogu uživati u njihovom obilasku, a svake jeseni kada počinje vrijeme berbi dobrodošli su u poslovima branja i pospremanja grožđa kao i zabavi koja se povodom toga priređuje.

U krugu do dvadesetak kilometara nalaze se Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Stubičke Toplice, gradovi Donja Stubica, Oroslavje, Zabok, Zlatar, Klanjec, Pregrada i Krapina te mnoge kulturno povijesne znamenitosti Hrvatskog zagorja, kao što su: dvor Veliki Tabor, dvorac Trakošćan, Muzej krapinskih neandertalaca, Staro selo Kumrovec, dvorac Oršić i Muzej seljačke bune, svetište Marija Bistrica te još puno raznih izletišta i vinskih podruma.

Osim odmora te vinskih i gastronomskih užitaka na Vuglec Bregu nude i razne sadržaje za sport, rekreaciju i zabavu.

- velik broj staza i putova omogućuje šetnje ili duža zanimljiva pješačenja
- isti putovi i staze mogu poslužiti i za vožnju brdskim biciklima
- dva sportska terena s umjetnom travom i rasvjetom namijenjeni su za tenis, mali nogomet, badminton, odbojku i slično
- malo uređeno dječje igralište, kao i pony konji razveselit će najmlađe goste
- u neposrednoj blizini Vuglec brega nalazi se nekoliko jezera za sportski ribolov

Nagradu je osvojila Silvia Vujić

vuglec breg

vuglec breg

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi