'TEATAR U PJATU'

Promocija u znaku sjećanja na Pređu Vušovića

18.02.2011 u 12:04

Bionic
Reading

Na promociji kuharice nepcu izazovna imena 'Teatar u pjatu' sve je bilo u tonu sjećanja na preminulog glumca Pređu Vušovića, anegdota i razgovora na temu senzibilnih umjetničkih duša koje kao takve ostavljaju svijetu u nasljeđe najbolje što imaju, a same su sebi zbog hiperemocionalnosti najveći neprijatelji, što je presjekao njegov kolega Darko Janeš, kazavši 'Ne isplati se živjet' loše!' i naveo prisutne da se u trenu posvete jednoj od najboljih stvari u životu – dobroj spizi

Ona je navedenom prigodom došla u zagrebačkoj konobi Strogir, na pjatima serviranima od strane chefa Dragana Grbića, autora tradicionalne dalmatinske kuharice u suvremenoj verziji, 'Teatar u pjatu', u izdanju VBZ-a.

'Priprema hrane je poput kazališne predstave: trebate režisera, glavne glumce, statiste, kadar, svjetlo… Sve je to umjetnost. U tome je tajna dobre kuhinje!', kratko je kazao mladi kuhar, a nadovezao se urednik izdavačke kuće Zoran Simić

'Naš gastroautoritet Veljko Barbieri, koji je napisao uvodnik ove kuharice, kaže kako na ovakvim promocijama svi čekaju samo jedno – zvuk čaše i bešteka!', rekao je i pozvao goste na degustaciju nekih od stotinjak jela iz kuharskog prvijenca Dragana Grbića. U orzu, polpetima, kroštulama i ostalome što je mirisalo kao da je na pjate stiglo direktno iz teće kakve none iz srca Dalmacije guštale su modna agentica Suzy Josipović Redžepagić i pjavačica Sanja Doležal s bivšim kolegom iz Novih fosila Vladimirom Kočišem-Zecom te glumci Goran Grgić i Darko Janeš. Društvo se prisjetilo preminulog kolege, njegova boemskog života i jedne crtice koja ga vjerno opisuje.

Kada je na blagdan Velike Gospe 2000. poginula Ena Begović, iako šokirani, njeni kolege angažirani na Dubrovačkim ljetnim igrama odlučili su profesionalno odraditi sve predstave. Te večeri, uoči jedne od njih, Predrag Vušović izišao je pred publiku, zamolio za minutu šutnje, pa s finim osjećajem za mjeru, emocionalno, ali istovremeno s mnogo digniteta, održao kratak govor o tragično preminuloj divi hrvatskog glumišta, te joj posvetio predstavu. Samo rijetki vidjeli su što je doista držao u sebi kada je sišao s bine, pohitao iza gledališta i u najmračnijem kutu 'pukao': u punom smislu riječi provala emocija pred kojom većina s respektom zašuti, a onaj manji dio koji isto živi zna da se tako najviše od života dobiva, ali isto toliko i daje. A ne isplati se živjeti loše. Za Pređu!