KORISNI SAVJETI

Pripremite se na vrijeme: Što morate znati o njezi kože zimi i gdje najčešće griješimo

09.11.2021 u 06:58

Bionic
Reading

Beauty rutinu treba prilagoditi svakoj sezoni, a mnogi u tome čine pogrešne korake, što rezultira suhom kožom bez sjaja, osobito zimi

Kako temperature padaju, a mi sve više vremena provodimo u grijanim prostorima, koža postaje vidljivo isušena, pa osobe koje inače imaju dehidriranu kožu moraju dobro pripaziti na svoju beauty rutinu.

Vanjski nepovoljni uvjeti, kao i suh zrak u uredima i stanovima, nepovoljno utječu na kožu, osobito tijekom zime kojoj se već pomalo približavamo.

S hladnijim danima svakodnevnu brigu o koži trebalo bi uskladiti s vremenskim (ne)prilikama jer vjetar, hladnoća i boravak u grijanim prostorima nepovoljnu utječu na njenu strukturu.

Ako je i vaša kupaonica zatrpana najrazličitijim preparatima, trebate znati da su vam zimi zapravo potrebna samo četiri proizvoda kako biste imali hidratiziranu, blistavu i lijepu kožu.

Laia Martín, španjolska vizažistica, otkriva nekoliko bitnih koraka u njezi kože te kako je pripremiti za nadolazeću zimu:

Čišćenje kože

Ovo je vrlo važan korak i nemojte se bojati koristiti dvije vrste sredstava za čišćenje, prikladnih za vaš tip kože. 'Mlijeko za čišćenje savršeno je za suhu kožu jer je ne ostavlja zategnutom i dubinski je hidratizira', savjetuje ona.

Ne izbjegavajte ulja za njegu

Ulje je, bez sumnje, vrlo siguran izbor za suhu kožu. 'Ulja su najbolji prijatelji suhe kože i nikada ne smiju izostati iz vaše rutine', kaže Laia Martín.

Pripazite na odabir kreme

Neka se u vašoj beauty rutini nađu kreme s dodatnim hidratantnim sastojcima, ali izbjegavajte one preteške jer mogu iritirati kožu.

Recite 'ne' prečestim pilinzima

Osobama sa suhom kožom ne preporučuje se pretjerani piling, ali savjetuje se da se obavi svakih petnaest dana. I naravno, birajte nježnije pilinge, one koji ostavljaju hidratantni film te tako štite kožu.