NAGRADNJAČA

Pripremite dijete na vrijeme za prvi razred

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.05.2011 11:49
  • Objavljeno 06.05.2011 u 14:29
skola-pa-sto

skola-pa-sto

Izvor: Promo fotografije / Autor: Profil

Početak škole važno je razdoblje života za svakog prvašića, stoga je važno da bude obilježeno samo lijepim uspomenama i lako usvojenim znanjem i vještinama koje su djeci potrebne u novoj školskoj sredini. 'Škola? Pa što!' edukativna slikovnica u izdanju Profila namijenjena je djeci, roditeljima, odgajateljima i svima onima koji sudjeluju u pripremi djeteta za polazak u prvi razred osnovne škole, a tportal.hr poklanja dva primjerka svojim čitateljima

Kratkim pričama o djevojčici Kuglici autorica Marija Šoštarić, učiteljica razredne nastave, podsjeća odrasle na navike, vještine, znanja i sposobnosti koje su poželjne i potrebne kako bi dijete bilo spremno za polazak u školu. Djeci te sadržaje približava ilustrator veselim, zanimljivim i njima prepoznatljivim ilustracijama. Ujedno autorica predstavlja školu kao humano i ugodno okruženje. Prilog slikovnici je crtančica za samovrednovanje 'Mogu i ja' u kojoj će djeca crtežom prikazati svoja postignuća u određenom području. Roditelji ovu slikovnicu mogu dopuniti i sačuvati kao spomenar na početak djetetova školovanja.

Ova je edukativna slikovnica nastala s namjerom da roditeljima, odgajateljima i svim ostalim odraslima važnim u životima budućih prvoškolaca olakša pripremu za školu.
Autorica je učiteljica koja ima iskustva u radu s djecom. Upozorava na male, svakodnevne situacije u kojima se dijete može naći, te savjetuje prikladne postupke o pozdravljanju, ponašanju za stolom, čuvanju školskoga pribora i sl. Odrasli knjižicu mogu proučavati zajedno s djetetom, radi zanimljivih ilustracija i stihova koji prate život jedne predškolske djevojčice.

Nagrade su osvojili:

Hrvoje Marunček
Ira Bosnar

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi