nova sezona

Prijelazne jakne kraljice su slojevitog odijevanja: Ovo su najbolji modeli od kojih se nećete odvajati čitavog proljeća

03.03.2022 u 06:23

Bionic
Reading

Odbrojavamo tjedne do trenutka u kojem ćemo se konačno riješiti teških kaputa i debelih zimskih jakni, a kako bismo spremo dočekali novu sezonu, vrijeme je da prebacimo fokus na prijelazne jakne. Nosive čitave sezone, one su kraljice slojevitog odijevanja, tako poželjnog u promjenjivom proljeću

U skladu s vladajućim maksimalističkim modnom stilom, trendovi za gornje dijelove odjeće do sada su bili vrlo hrabri. Tako smo ove zime svjedočili porastu popularnosti praktičnih i nosivih parki u jarkim bojama slatkiša, ali i sa zanimljivom igrom različitih tekstura, poput umjetnog krzna i vune. No proljeće diktira neke nove trendove te je vrijeme da napravite prostora za njih.

Kada se radi o promjenjivom proljetnom vremenu, prijelazne jakne su must have, a lagana gornja odjeća idealna je za neugodno razdoblje između godišnjih doba, kada temperature još ne dopuštaju izlazak bez jednog sloja više.

Srećom, nekoliko dominantnih zimskih trendova obilježit će i nadolazeću sezonu, što znači da se već sada možete pripremiti i upoznati sa stilovima koje ćemo posvuda viđati narednih mjeseci.

Naprimjer, već popularni patchwork i prošiveni stil ovog proljeća poprimaju svjetliji i manje podstavljen izgled, no ostaju vjerni svom prepoznatljivom eklektičnom izgledu.

Velika popularnost stila gorpcore, koji se odnosi na nošenje i prilagođavanje odjeće prvotno namijenjene ekstremnim uvjetima svakodnevnom urbanom stilu, obilježava i proljetnu sezonu. Tako će i ovog proljeća biti iznimno popularna otporna i praktična odjeća, a jakne ovog stila obilježit će znatno življe boje, poput Pantoneove hit boje veri peri.

  • +10
Prijelazne jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bilo da ste skloniji modernom minimalizmu, bilo maksimalizmu, uzbudljivi proljetni trendovi nude šarolik izbor, tako da je lako pronaći jaknu 'baš u svom stilu'. No ne ustručavajte se i eksperimentirati jer su novi trendovi doista zavodljivi. Osim toga, kraće i tanje modele možete nositi već sada, ispod kaputa ili jakne, a kada temperature malo porastu, i ispod još uvijek vrlo trendi prsluka.