NAPREDNO GORENJE

Prestižna nagrada ploči za kuhanje i perilici

11.04.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Perilica rublja Gorenje SensoCARE i ploča za kuhanje Gorenje IQcook osvojili su nagradu red dot

Žiri od 30 članova te prestižne međunarodne nagrade za dizajn ocijenio je savršenstvo i inovaciju u dizajnu nove generacije

perilice rublja Gorenje SensoCARE i napredne, senzorski upravljane indukcijske ploče za kuhanje Gorenje IQcook. To svrstava ova dva aparata Gorenja, premijerno izložena na sajmu 2011 IFA, među proizvode s najboljim dizajnom ovogodišnjeg izbora za nagradu red dot.

Oba aparata, ploča za kuhanje IQcook, koja se planira lansirati krajem 2012. godine, i nova generacija perilica rublja, koja uključuje model što je osvojio nagradu, dizajnirana su u studiju za dizajn Gorenja.

Lidija Pritržnik, kreativna direktorica dizajnerskog studija Gorenja i koautorica nagrađene perilice rublja, kaže: 'Koncept nove generacije perilica i sušilica rublja temeljio se na reakciji tržišta na prethodnu generaciju, na istraživanju i testiranju krajnjih korisnika, na istraživanju ključnih tržišta i položaja Gorenja na domaćem tržištu kućanskih aparata. Naš dizajnerski tim posvetio je punu pažnju poboljšanju prakse korištenja i jednostavnosti rukovanja tražeći pritom estetsko savršenstvo koje zrači tehnološkom kompetencijom i kakvoćom proizvoda s jedne strane, a s druge kroz komfor uporabe govori jedinstvenim, prepoznatljivim jezikom vizualne umjetnosti. Prednja ploča perilice rublja vizualno je zamišljena na način koji omogućava korisniku puno lakši odabir.'

Perilica rublja SensoCARE dio je najnovije generacije perilica i sušilica rublja koje su svoj debi imale na prošlogodišnjem sajmu IFA u Berlinu. Aparati se trenutno lansiraju na različitim tržištima.

Na prošlom sajmu IFA u Berlinu Gorenje je premijerno prikazalo svoju revolucionarnu indukcijsku ploču za kuhanje IQcook koja će promijeniti način na koji kuhamo: njezina inteligentna senzorska tehnologija omogućava potpuno sigurno i upravljano kuhanje.